Bla i boken

Ingen gjenboere

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249523863
"en klar og medrivende diskusjon om kjærligheten og parforholdets livsbetingelser i dagens unge og urbane middelklasse i Norge … Vår hovedperson bedriver en konstant selvevaluering, som gir boken et interessant, hermetisk trykk … artige, bastante sosiale analyser er det mange av … Fjellanger skriver som det litterære kjærlighetsbarnet til Hanne Ørstavik og Geir Gulliksen. Romanen gir en god beskrivelse av unge liv"
MORTEN LANGELAND, KLASSEKAMPEN
"Vi kommer tett på Saras tvil, anger, sjalusi, usikkerhet og ensomhet, og romanens presens bidrar til å tilføre et tidvis intenst kvinneportrett ytterligere nærvær og umiddelbarhet … det Sara «ser for seg» skal skje integreres i handlingen som om det faktisk finner sted, selv om det kanskje ikke gjør det … Dermed overføres Saras tvil og usikkerhet på leseren selv. Ved siden av Fjellangers innsikter i kjønnenes ulikheter og Saras fandenivoldskhet, gjør dette «Ingen gjenboere» til et over gjennomsnittet besnærende stykke romankunst"
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Sara vet akkurat hvor mye hun skal be om, det er det som skiller henne fra de andre, fra venninnene og kollegene, kvinnene som stadig blir forlatt, som er røde rundt øynene når de kommer pa. jobb en tidlig morgen, som har grått sa. mye at ingen concealer kan dekke over det. Hun vet hva de gjør feil; de ber om for mye."

Sara er 35 år, bor i en leilighet i Oslo sentrum og jobber som kommunikasjonssjef i næringslivet. Hun lar ingenting skje uten at hun allerede har forestilt seg det, slipper ingen helt inn eller lar dem få makt over henne. Sara har sterke meninger om det meste, særlig om relasjoner mellom kvinner og menn, om kvinner generelt, om kjønn, sex og kropp.

Men da hun møter Jonathan, er det noe som endrer seg. Plutselig må Sara tenke seg om før hun svarer. Jonathan kommer fort tett innpå henne, og Sara mister kontrollen.

"Ingen gjenboere" er en roman om begjær og forelskelse, og om trangen til å gjennomskue alt rundt seg uten selv å bli sett.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523863
Innbinding Innbundet
Tittel Ingen gjenboere
Bokgruppe 411
I salg 16.09.2021
Emne Romaner Kjærlighet Oslo Skjønnlitteratur
Runa Fjellanger

Runa Fjellanger

Runa Fjellanger, født 1992, er forfatter og politisk journalist i VG. I 2017 debuterte hun med romanen På motorveiene, som hun ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Ingen gjenboere er hennes andre roman.

 

Utgitt på Oktober:

2021 Ingen gjenboere (Roman)
2017 På motorveiene (Roman)
Les mer

Nyheter

Runa Fjellanger - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Runa Fjellanger
Les mer