Ildverket

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249517336
«Førsund debuterte i 2009 med «Jeg kunne gått hjem i blinde». Årets bok er like velskrevet og har en spesiell opprinnelseshistorie. Boka bygger på historien til en av Førsunds klassevenninner fra barneskolen; på samtaler med henne, hennes notater. Det gir romanen ekstra tyngde. Mange scener er hjerterå ... Førsund skaper en sterk indre spenning i «Ildverket». Den vibrerende stemningen i romanen skyldes også at Førsund er uhyre god til å bygge opp situasjonene, som ofte er nervepirrende ... Uten å være et støyende innlegg formidler romanen viktige erkjennelser om barn og livskriser, fosterhjem og barnevern. «Ildverket» er en dirrende roman som rører og rokker ved leseren, og slukes i ett jafs»
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
«Varmt, motstrøms om fosterhjem og traumatisk barndom»
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD, Årets beste bøker 2016
«Hardt, sart og håpefullt ... Førsund har mer enn en opprullingshistorie på hjertet og han har en knyttneve full av språk ...Førsunds kontante stil kan minne om den hardheten Hemingway tilstrebde, men språket er aldri der for å vise seg, for å være raft eller kunstlet ... Dette er en roman etter mitt hjerte. Den underforteller og lar leseren være det fjerde beinet som får en stol til å ikke vippe over i vinden. Uhyggen ligger i måten folk uttrykker seg på og hva de ikke sier. Det er et godt driv gjennom det hele»
VIDAR KVALSHAUG, DAGSAVISEN
«En helstøpt roman ... Førsund mestrer håndverket så godt. Her er gode dialoger, poetiske observasjoner og den gode setningen som får deg til å stoppe opp ... Selv om romanen har en trist grunnhistorie, finnes det også humor og varme og et håp i romanens innsikt om at gode relasjoner finnes også utenfor den biologiske familien. Tommel opp for Joachim Førsunds sorgmuntre fortellertalent»
SILJE STAVRUM NOREVIK, BERGENS TIDENDE
«Finstemt kammerspill. Sjeldent, empatisk kunstverk skapt av sårt tema ... Det sies ofte at bok nummer to er 'den vanskelige' i et forfatterskap; hvis det har noe for seg, har Førsund passert hinderet med eleganse, og norske romanlesere har mye godt å se fram til»
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
«en vakker, troverdig, upretensiøs roman om Sandra fra Eik som etter morens tragiske død, plasseres i fosterhjem ... Ildverket blir den såkalte vanskelige andreromanen til Joachim Førsund. Han lykkes»
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
«Mens så mange av årets bøker i offentligheten ble forsøkt identifisert og smadret som «virkelighetslitteratur», har forfatteren selv fortalt at denne stillferdig følsomme, nøktern-lyriske, men også nifse romanen om tenåringen Sandra som barnevernet setter bort etter morens brå død, har et autentisk forelegg. Og at dét for Førsund ga stoff til mange moralske og litterære vurderinger – i samarbeid med sin barndoms klassevenninne. Det er plettfritt, både som betagende skrivekunst og ansvarlig håndverk»
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD, Årets beste bøker 2016
«Det er et tempo og en sårbarhet i denne romanen som går krimsjangeren en høy gang. Man må vite, må lese videre og videre. Den beskriver viktigheten av å treffe de rette menneskene i livet sitt. Da kan ting gå bra. En perle av en julegave!»
UNNI LINDELL, VG, Årets beste bøker 2016
Sandra er fjorten. Hun har mista mora si og skal plasseres i fosterfamilie, på en gård ved havet. Nå sitter hun i baksetet på en fremmed bil og prøver å memorere veien, sånn at hun skal kunne finne tilbake.

Ved vinduet på rommet sitt står Morten. Han har lengtet etter en å snakke med, og han ser bilen komme på veien som går gjennom aspargesåkeren. Jenta i baksetet er like gammel som ham, men hun er høy nok til å kikke inn i voksenverdenen.

I en fortettet og jordnær prosa skriver Joachim Førsund om muligheten for å bli hverandres nærmeste, sjansen for å bli forlatt og om en øy som heter Ildverket.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2016
ISBN 9788249517336
Innbinding Ebok
Tittel Ildverket
Bokgruppe 852
I salg 16.11.2016
Emne Romaner Ensomhet Skjønnlitteratur Vestfold Familie Fosterhjem

Joachim Førsund

Joachim Førsund (f. 1971) debuterte med Jeg kunne gått hjem i blinde i 2009. Romanen ble svært godt mottatt i Norge, og utkom i Danmark året etter. Ildverket er Førsunds andre roman.

 

Utgitt på Oktober:

2016 Ildverket (Roman)
2009 Jeg kunne gått hjem i blinde (Roman)
Les mer