Hundeparken

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249523405
"Hundeparken er en opprørende historie om surrogatibransjens kyniske utnyttelse av unge kvinner som fødemaskiner - fortalt i et språk som med jevne mellomrom skinner av skjønnhet … Årets roman på norsk er med på å styrke posisjonen hennes øverst på vårt nordiske, ja i grunnen europeiske, litterære parnass"
SINDRE HOVDENAKK, VG
”Eggdonasjon fremstår som en fornuftig løsning etter å ha lest denne romanen. Finsk-estiske Oksanen har skrevet en skarp, samfunnskritisk roman om lovløse tilstander i fertilitetsbransjen, der østeuropeisk mafia er tungt involvert … Kjærlighetsdramatikk, drap og hevn gjør dette til en thrillerlignende roman med høyt spenningsnivå”
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
”Ambisiøst om ukrainsk fertilitetsindustri, familieforviklinger, klasseskiller, mord og kjærlighet … en ærgjerrig Alt-i-en-jafs-bok som setter problemer under debatt … en intrikat lappeteppetekst som fascinerer i all sin gåtefulle, dvelende langsomhet … Målbevisst forener forfatteren et individuelt-kroppslig perspektiv med info om krasse klasseskiller i et korrupt voldssamfunn … en avansert tendensroman som den legendarisk poserende divaen Sofi Oksanen, oversatt til mer enn førti språk, alt i alt kan være stolt av”
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Blant dei aller beste. Oksanen har eit par uhyre sterke kort når ho får det til: Ho penslar ut livet i statar som var ein del av Sovjetunionen slik at du ser det for deg og kjenner lukta … Oksanen har porsjonert ut informasjon og avslørt løyndommar langs vegen på suverent vis, og like suverent let ho aller siste kapittel i romanen sitre av spenning … Oksanen har gått tilbake til start og skriv vesentlege, ramsalte romanar"
MARTA NORHEIM, NRK BOK
”Sofi Oksanen er tilbake i det litterære toppsjiktet … holder leseren fast til siste side … Oksanen bretter ut historien med eleganse og sans for den dryppvise oppklaring … en spenningsroman med litterær tyngde”
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Hundeparken er blant høstens mest spennende romaner … en utrolig sammenstilling av kjærlighet, frykt, vold, undertrykkelse, håp, skuffelser"
KAINUUN SANOMAT
"Oksanen behersker stemning og bildespråk suverent. Igjen velger hun et tema som brenner under huden, og briljerer med brå kast i handlingen på to tidsplan … Eggcelledonorene i Hundeparken har klare paralleller i Margaret Atwoods Tjenerinnens beretning (1985) og Gileads døtre (2019)"
KALEVA
"Hundeparken er en kjølig, stilfull og usedvanlig dyktig skrevet roman som på flere måter behandler opprørende og kontroversielle temaer"
SAVON SANOMAT
Helsinki, 2016. To kvinner møtes på en parkbenk. De blir sittende i taushet og betrakte en familie som lufter hunden sin: mor, far, to barn. Kvinnene er ikke fremmede for hverandre. I hjemlandet Ukraina var begge involvert i den fremvoksende fertilitetsindustrien, den ene som donor, den andre som organisator. Nå, ti år senere, synes rollene å være snudd. Det som skulle være veien til rikdom, er definitivt ikke det lenger, og hun som en gang var donor, har tilsynelatende både muligheter og en sterk vilje til å gjøre størst mulig skade.

Handlingen i Hundeparken foregår dels i dagens Finland, dels i Ukraina etter Sovjetunionens fall. Korrupsjonen i øst møter grådigheten i vest, og i skjæringspunktet står to kvinner som er like deler ofre og overlevere. Sofi Oksanen skriver beskt og nådeløst om konsekvensene av å behandle kvinnekroppen som en lukrativ handelsvare. Samtidig er romanen en dypt menneskelig fortelling om trofasthet og kjærlighet, om tapte barn og om løgnens kraft.

"Oksanen er tilbake i det litterære toppsjiktet... holder leseren fast til siste side ... en spenningsroman med litterær tyngde" Turid Larsen, Dagsavisen

"en opprørende historie om surrogatibransjens kyniske utnyttelse av unge kvinner som fødemaskiner - fortalt i et språk som med jevne mellomrom skinner av skjønnhet" Sindre Hovdenakk, VG, Terningkast 5

"en skarp, samfunnskritisk roman ... en thrillerlignende roman med høyt spenningsnivå" Gro Jørstad Nilsen, Bergens tidende 5 av 6 hjerter

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523405
Innbinding Pocket
Tittel Hundeparken
Bokgruppe 504
Oversetter Turid Farbregd
I salg 22.02.2021
Emne Romaner Korrupsjon Ukraina Sosial lagdeling Finland Skjønnlitteratur Infertilitet og assistert befruktning
Sofi Oksanen

Sofi Oksanen

Sofi Oksanen (f. 1977) regnes blant de fremste nålevende finske forfattere. Hun debuterte som forfatter i 2003 med romanen Stalins kyr, som ble nominert til Runebergprisen. Hennes internasjonale gjennombrudd var Utrenskning (2008, på norsk i 2010), som vant Nordisk råds litteraturpris. I 2013 ble hun tildelt Svenska Akademiens nordiske pris for sitt forfatterskap, og samme år kåret Finlands største avis, Helsingin Sanomat, Utrenskning til 2000-tallets beste finske roman. I 2019 ble Oksanen utnevnt til l´Ordre des Arts et des Lettres for sitt betydningsfulle bidrag til europeisk litteratur. Sofi Oksanens bøker utgis i mer enn 40 land.

Les stort intervju med Sofi Oksanen av Finn Skårderud her

 

Litterære priser:

2013 Svenska Akademiens nordiske pris
2010 Nordisk råds litteraturpris
2010 Prix Femina
2009 Runebergprisen
2008 Finlandiaprisen

 

Utgitt på Oktober:

2020 Hundeparken (Roman)
2016 Norma (Roman)
2014 Da duene forsvant 
2011 Baby Jane (Roman)
2010 Utrenskning (Skuespill)
2009 Stalins Kyr (Roman)
Les mer

Nyheter

Sofi Oksanens Hundeparken i nytt opplag

Sofi Oksanens nye roman Hundeparken trykkes nå i nytt opplag, kun to uker etter lansering. Samlet opplag er så langt på 4000 eksemplarer.
Les mer