Sofi Oksanens Hundeparken i nytt opplag

Sofi Oksanens nye roman Hundeparken trykkes nå i nytt opplag, kun to uker etter lansering. Samlet opplag er så langt på 4000 eksemplarer. Boken utkom i Finland høsten 2019 til svært gode skussmål og rettighetene er solgt til 20 land. 

Hundeparken har fått strålende kritikker i flere norske aviser. «Årets roman på norsk er med på å styrke posisjonen hennes øverst på vårt nordiske, ja i grunnen europeiske, litterære parnass», mente VGs anmelder, mens i Dagsavisen ble det slått fast at «Oksanen er tilbake i det litterære toppsjiktet .. holder leseren fast til siste side».


"Hundeparken er en opprørende historie om surrogatibransjens kyniske utnyttelse av unge kvinner som fødemaskiner - fortalt i et språk som med jevne mellomrom skinner av skjønnhet … Årets roman på norsk er med på å styrke posisjonen hennes øverst på vårt nordiske, ja i grunnen europeiske, litterære parnass"

SINDRE HOVDENAKK, VG

”Eggdonasjon fremstår som en fornuftig løsning etter å ha lest denne romanen. Finsk-estiske Oksanen har skrevet en skarp, samfunnskritisk roman om lovløse tilstander i fertilitetsbransjen, der østeuropeisk mafia er tungt involvert … Kjærlighetsdramatikk, drap og hevn gjør dette til en thrillerlignende roman med høyt spenningsnivå”

 GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
 

"Blant dei aller beste. Oksanen har eit par uhyre sterke kort når ho får det til: Ho penslar ut livet i statar som var ein del av Sovjetunionen slik at du ser det for deg og kjenner lukta … Oksanen har porsjonert ut informasjon og avslørt løyndommar langs vegen på suverent vis, og like suverent let ho aller siste kapittel i romanen sitre av spenning … Oksanen har gått tilbake til start og skriv vesentlege, ramsalte romanar"

MARTA NORHEIM, NRK BOK
 

”Sofi Oksanen er tilbake i det litterære toppsjiktet … holder leseren fast til siste side … Oksanen bretter ut historien med eleganse og sans for den dryppvise oppklaring … en spenningsroman med litterær tyngde”

TURID LARSEN, DAGSAVISEN


Se Oksanen snakke om sin nye roman på stream fra Finland her: https://litteraturhuset.no/arrangement/hjem-i-stua/sofi-oksanen-hjemme-i-stua/

Finsk-estiske Sofi Oksanen (f. 1977) regnes som en av Nordens viktigste nålevende forfattere. I Oksanens romaner er politisk historie og feministiske perspektiver viktige brikker i utforskningen av eksistensielle vilkår, og hun har helt siden debuten med Stalins kyr (2003, på norsk i 2009) evnet å veve det politiske og det personlige med historiens lange linjer. Oksanen mottok Nordisk råds litteraturpris for Utrenskning (2008, på norsk i 2010), og i 2013 ble hun tildelt Svenska Akademiens nordiska pris for sitt forfatterskap. Samme år kåret Finlands største avis, Helsingin Sanomat, Utrenskning til 2000-tallets beste finske roman. I 2019 ble Oksanen tildelt den franske utmerkelsen Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres for sitt betydningsfulle bidrag til europeisk litteratur.

 

Design: Exil Design