Godset

Velg format

Forventet i salg 15.02.2023
kr 329
ISBN
9788249525942
"Det er faren min som ringer.
Jeg tror først at lommen min har startet anropet ved et uhell. Han ringer aldri. Jeg har skrelt et egg, altfor hardkokt, grønnaktig. Koppnudlene ligger og skvulper seg myke. Nærende, men ikke et ordentlig måltid. Jeg trenger ikke noe ordentlig, for jeg er alene frem til faren min er i røret.
Broren din var ellers stabil, det var inntrykket, han har jo klart seg selv og allting. Du vil vel sikkert vite hvordan han gjorde det? Ja, men det var en forholdsvis høy dose reseptbelagte medisiner.
Det spurte jeg ikke om.
Han er utenfor livsfare, men innlagt. Det kommer han nok til å være en stund.
Hva vil du at jeg skal gjøre?
Jeg tenkte du ville vite det.
Det er jo ikke så mye jeg kan gjøre herfra. Det er vel alltid bra å bli informert.
Takk."

"Godset" er en stor og kraftfull roman om en øgle, en krabbe og et barn. Den handler om en bror og en søster og kompliserte familieforhold. Om å være syk og ikke være syk nok. Om løgner og drømmer. Om å være pårørende, søsken, barn, foreldre, mennesker og beholdere. Om hjem og hjemløshet i provinsen i Danmark og i byen i Norge. Om språk og kallenavn, og om ordene som trenger inn i de nærmeste relasjonene våre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525942
Innbinding Ebok
Tittel Godset
Bokgruppe 852
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Signe Holm

Signe Holm

Signe Holm er født 1990 i Danmark og bosatt i Oslo. Hun er utdannet fra Forfatterstudiet i Bø, Skrivekunstakademiet i Hordaland og Litterær gestaltning i Gøteborg. Med romanen Godset markerer hun seg som en sjeldent moden og dristig debutant.

Les mer