Godset

roman

Velg format

kr 449
På lager
ISBN
9788249525621
"Forvandlingsroman med dystre undertoner og fiffig humør i sprelsk prosa"
MORTEN LANGELAND, KLASSEKAMPEN, ÅRETS BESTE BØKER 2023
"Sansene får seg en full gjennomspyling når du leser «Godset», som må være en av årets absolutt sterkeste debuter. Boken handler om en ung kvinne som jobber på bar, og er en betrakter av den beste sorten. Nådeløs, infam, morsom og dypsindig – som regel bare i sitt eget hode … Dette er en bok der assosiasjonene går amok. Den er fantasifull, smart, leken, sår, hjerteskjærende og fullstendig medrivende. En naturperle!"
MARI GRYDELAND, AFTENPOSTEN, «3 GODE DEBUTANTER I 2023»
"en sjeldent sterk debutroman. En søsters forsøk på å hjelpe sin suicidale bror vekker både latter og store følelser … Holm viser hvor sårt og komplekst det kan være å elske noen som ikke vil leve lenger … Holms smittende språkglede gjør Godset til en fantastisk leseopplevelse ... Godset er en vakker og sår debutroman. Boken beskriver søskenkjærlighet så sterk at man ikke vet hvor man selv slutter og den andre begynner. Med et sjeldent rikt språk viser hun en familie som forsøker å håndtere problemer de ikke har et språk for. Ordene leker videre i leseren lenge etter siste side"
JOSEFINE GJERDE, NATT & DAG
"Like mye som hun er en språkselvbevisst forfatter, evner Holm å gjøre virkelighetens blindflekker om til øyeåpnende romanstoff. Særlig åpenbarer dette seg i partiene som beskriver fortellerens forhold til broren … Burde romanen nødvendigvis vært mer strømlinjeformet, mer kondensert – ja, burde Godset blitt til en innadvendt leilighet på 150 sider? Til dette vil jeg svare nei. For når verden tross alt er uavklart og utflytende, behøver vi bøker som forsøker å fange dette i form og omfang. Holm har skrevet en ambisiøs debutroman som av og til når ut av stratosfæren, av og til dingler i barndommens hagebusker. Og godt er det"
EIRIK RIIS MOSSEFINN, KLASSEKAMPEN
"Som debutroman er Godset viljesterk og imponerende sammenvevd. Arv og foreldreskap, oppvekst, psykiatri og selvmord behandles gjerne med alvor og en viss renhet og konsentrasjon i litteraturen, men Holms roman viser at det ikke nødvendigvis trenger å være slik … Godset tusen tankesvinger ligner mer på et moderne hodes bevissthetsstrøm enn prosaen i en gjengs norsk roman"
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET
"Fabelaktig debutroman. Romanen Godset er rå, original og ufordrande … både barndom, kjærleik og pendlinga mellom by og bygd er skildra med stor presisjon og overraskande bilde … Sterkast står dei treffsikre, tette setningane og det ekstremt gripande forholdet til Øglen … Holm siktar seg inn på øvste hylle i litteraturen, og der kan ho gjerne hamne sjølv også"
MARTA NORHEIM, NRK
«En fremmed dukket opp på døren til godset med et barn i magen.
Ta det, sa hun. Det er ikke mitt, sa jeg, jeg kan ikke ta vare på noe som helst, og dessuten kan man ikke bare legge fra seg tingene sine der det passer en. Ta det, ba hun, ta livet.

ER DET OVERHODET
NOENS
Å BEHOLDE»

"Godset" er en roman om en ung kvinne og hennes relasjoner til en øgle, en krabbe og et barn. Etter brorens selvmordsforsøk drar hun hjem til provinsen i Danmark, og herfra prøver hun å finne ut hva som har skjedd, hvorfor det som skjer, skjer, og hva det i det hele tatt har med henne å gjøre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249525621
Innbinding Innbundet
Tittel Godset
Bokgruppe 411
I salg 21.04.2023
Emne Psykiske lidelser Skjønnlitteratur Romaner Søsken
Signe Holm

Signe Holm

Signe Holm er født 1990 i Danmark og bosatt i Oslo. Hun er utdannet fra Forfatterstudiet i Bø, Skrivekunstakademiet i Hordaland og Litterär gestaltning i Göteborg. Med romanen Godset markerer hun seg som en moden og dristig debutant.

 

Utgitt på Oktober

2023 Godset
Les mer

Nyheter

Signe Holm nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris 2023

De fire kandidatene til Tarjei Vesaas’ debutantpris 2023 er nå offentliggjort. Blant dem finner vi Signe Holm, som debuterte på Forlaget Oktober med romanen Godset i fjor vår. Prisen skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Holm er også nominert til Lytteres romanpris 2023.   
Les mer