Formular

Velg format

kr 198
ISBN
9788249502127
"En liten perle av en diktsamling. (…) Markus Midrés Formular er blant de bøkene som sitter i lenge etter at de er lest, fordi de berører noe vesentlig – i dette tilfellet vesentlig menneskelige redsler og lengsler."
AFTENPOSTEN
"Som lyriker er Markus Midré bland våre mest spennende (…) en diktsamling som (…) imponerer ved sin språklig sett enkle, men intellektuelt sett dype, tilnærming til en fundamental problemstilling i samtiden."
ADRESSEAVISEN
"Midré er flink til å formulere seg, til å lage gode setninger og hekte setningene sammen med en særegen musikalitet. (…) en sterk og tankevekkende diktsamling"
MORGENBLADET
"Vakker, urovekkende og varig poetisk selvbiografi (…)Den er subjektiv, erindrende og intim, i en tekst som likevel er åpen og rik. (…) Sanselig og konkret klarer Markus Midré å være eksistensiell på en enkel måte, med et stillferdig, nesten sjenert språk hvor det bak det tilsynelatende klare og ukunstlede ligger en sterk lyrisk fornemmelse og en dyptfølt erkjennelse."
DAGSAVISEN
"Tilstedeværelsen er særlig sterk, og stykkene formidler en sjelden klangfullhet og formsans. (…) Formular er et sikkert valg for de som søker dybden i norsk samtidspoesi."
HAMAR ARBEIDERBLAD
"En solid og gjennomført diktbok"
HAUGESUNDS AVIS
"Jeg tror leserne av denne boken vil ha glede av vitaliteten og tælet som gjennomsyrer sidene i Formular."
NORDLYS
"Midrés debutbok kombinerer på svært interessant vis et eksistensielt perspektiv med en politisk virkelighet, og resultatet fremstår som en refleksjon over diktets muligheter."
BERGENS TIDENDE
"Ei sterk og open bok prega av genuin språkleg orientering i verda. Og gong på gong fangar han merksemda med heilt uventa og lett gjenkjennelege formuleringar. Dikta kjennes gyldige og viktige, og tek oss med inn i sjølve prosessen der noko vagt tek form og finn eit språkleg uttrykk."
DAGBLADET
"en sterk europeisk diktsamling, som formulerer det moralske ubehaget ved å være europeer, i et stikkende språk, som likevel også vekker et slags behag. Dette er rett og slett svært god poesi."
KULTURNYTT, NRK P2
" Formular er en mild besvergelse, en diskret påminnelse om vi kan holde oss fast gjennom diktets form, men vi skal alltid på nytt slynges ut av krefter som vil oss noe, som vi formuleres, noen av dem inn i nye dikt."
VINDUET
Dette er Markus Midrés fjerde diktsamling siden han debuterte i 1995 med samlingen teori om tusen skygger. Med diktene i denne boken vender han tilbake til noe av utgangspunktet for sin egen diktpraksis, og utvikler den videre i en annen retning. Gjennom et våkent, uavsluttet lyttende språk skriver diktene seg frem mot større uro, tydeligere funderte motsetninger.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2003
ISBN 9788249502127
Innbinding Pocket
Tittel Formular
Bokgruppe 413
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Markus Midré

Markus Midré

Markus Midré (f. 1975) debuterte som nittenåring med diktsamlingen teori om tusen skygger (1995) til strålende anmeldelser, og ble en av de viktigste stemmene i norsk poesi. Året etter utga han samlingene Mirakelarkivet (1996), Kom alle mennesker (2000) og Formular (2003). Samtidig har han også markert seg som en stilsikker og finstemt prosaist, med romanene Elefantene (1998), Lungene (2002), Tunnel (2008), Et ærlig ansikt (2015) og Biografi over ulevde dager (2020). Folketelling er hans første diktsamling på 20 år. 

 

 

 

Utgitt på Oktober:

2024 Folketelling (Dikt)
2020 Biografi over ulevde dager (Roman)
2015 Et ærlig ansikt (Roman)
2008 Tunnel (Roman)
2003 Formular (Dikt)
2002 Lungene (Roman)
Les mer