Et ærlig ansikt

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249515868
"Det er ei svært fin bok Markus Midré her har skrive. Prosaen flyt så stille og rikt, det er eit slags sus i teksten, eit vemodig sus, som lyden av stiften mot vinylplatene i dei gode, gamle dagar, lyden mellom songane. Midré skriv med opne sansar, han får med seg slike detaljar som gjer teksten truverdig, og han gjer det utan insisterande autoritet, men med naturleg autentisitet. Han ramsar ikkje opp tidsriktige koordinatar, slik uskikken ofte er, men detaljane fell på plass der dei høyrer heime."
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
"Vakkert, varsomt, velskrevet. Finstemt om en musikers flyktige liv og karriere … Språket gir denne romanen en egen kraft, og den er en nytelse å lese"
FREDRIK WANDRUP, DAGBLADET
"Gripende om å komme i mål før man er der ... i den elegante, finurlige og lyrisk vâre fiksjonskonstruksjonen Et ærlig ansikt er han høyst levende ... Midré skaper også noe som ikke var der før, i en tekst med elegante synsvinkelskifter og mye dialog: I en tredjepersonfortelling der fortelleren kjenner sin manns innerste følelser, popper han til stadighet selv opp som et «jeg» («jeg tenkte at hun tenkte at...»). Slik blir fortelleren, forfatteren selv om man vil, både en forteller, formidler og fortolker, der han spør hvem han selv er samtidig som han dikter seg en persona. Det er strålende gjort"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"Markus Midrés roman Et ærlig ansikt har en dragende intensitet som likevel flyter stille bortover. Slikt blir det vakre bøker av ... Språket er drivet i denne romanen. Det er vakkert, og det har i seg selv en verdi. Vi vet hva som vil skje, men det er likevel ikke der det store i denne romanen ligger. Det ligger i ordvalg og beskrivelser, bilder og kontraster. Avsnittene lever sitt eget liv og skaper sin egen kronologi og sammenheng. Det er med på å gjøre bildene som skapes større."
KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND
"Allerede fra de første sidene skjønner vi hvor det bærer hen i denne romanen. Men nettopp i dette trer det poetiske språket frem og forteller en historie som blir større enn seg selv. Det er vakkert å lese."
KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND, Årets beste bøker 2015
Låtskriver og gitarist Edward Sutkin skal ha blitt født i Sussex i 1942. Han ble først kjent som visesanger i London i 1966. Etter platekontrakt med Columbia Records i 1971 flyttet han til USA sammen med sin kone Cecilia White, og året etter ble LP-en Down Here On the Ground nominert til Grammy.

Singelen «Empty Lots for Sale» fra 1973 skal være den siste låten fra Sutkins hånd. Hvor han ble av, etter suksessen, etter festene, turneene og tv-intervjuene, er det ingen som vet. Det er nesten som om han aldri fantes.

"Et ærlig ansikt" er en roman om å skape noe som er større enn alt annet, og om å miste seg selv i det. I et glødende, mollstemt språk skriver Markus Midré fram portrettet av en flyktig legende som blir rammet i jakten på den perfekte akkorden, den uforglemmelige låten og den ultimate kjærligheten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249515868
Innbinding Ebok
Tittel Et ærlig ansikt
Bokgruppe 852
I salg 21.08.2015
Design Johanne Hjorthol | Omslagsfoto: Getty images/Michael Ochs Archives
Emne 1970-1979 Romaner USA Skjønnlitteratur Musikere
Markus Midré

Markus Midré

Markus Midré (f. 1975) debuterte som nittenåring med diktsamlingen teori om tusen skygger (1995) til strålende anmeldelser, etterfulgt av samlingene Mirakelarkivet (1996), Kom alle mennesker (2000) og Formular (2003). Samtidig har han også markert seg som en stilsikker og finstemt prosaist, med romanene Elefantene (1998), Lungene (2002), Tunnel (2008) og Et ærlig ansikt (2015). Biografi over ulevde dager er Markus Midrés femte roman.

Les mer