Begynnelse i november

roman
Annen tilknytning:

Velg format

kr 349
ISBN
9788249505982
"Hvert ord i denne boka er valgt med omhu. Gjeitanger er en sjeldent bevisst forfatter, med en imponerende språklig ro og sikkerhet. Hun kan mye. Og hun skriver godt om farger, følelser, stemninger, natur, kjærlighet"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
Tale har flyttet fra Thomas og sønnen hans, som hun har vært en slags mor for, og har bosatt seg i et kunstnerkollektiv i Italia. Hun prøver å finne seg til rette som kunstner, og som et tydelig og selvstendig medlem i kollektivet. Samtidig strever hun med å forstå hva slags relasjon hun og niåringen Erlend skal ha til hverandre nå. Mens Tale gjør seg kjent i den norditalienske landsbygda, kommer hun over en liten kirke der det står en madonnafigur med svart ansikt. Denne får stor personlig betydning for henne, og for arbeidet hennes. Anne Gjeitanger skriver en sanselig, reflekterende prosa som varsomt avdekker måter å forstå menneskelig modning og erkjennelsesvilje på. Med presisjon og nyanserikdom undersøkes det om det historisk sett også finnes andre og frigjørende måter å definere seg som kvinne på, som samtidig innebærer muligheter for å gi seg hen i kjærligheten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249505982
Innbinding Innbundet
Tittel Begynnelse i november
Bokgruppe 411
I salg 17.09.2008
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Kunstnermiljøer Ekteskap og parforhold Kvinner Romaner
Anne Gjeitanger

Anne Gjeitanger

Anne Gjeitanger (Poiana Issopo) er født i Oslo i 1963 og oppvokst i Bærum. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2005 med Incontro, den første romanen i en kvartett som i tillegg består av Juni, september, oktober, mai (2007), Begynnelse i november (2008) og Hente seg hjem (2009). I 2010 utga hun romanen Komposisjon i hvitt og grønt, om den russisk-franske maleren Nicolas de Staël, og i 2012 kom romanen The Love Book. Vinterindianere er hennes syvende roman.

Les mer