Barnet

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249520084
"Barnet er en roman som styrker seg ved nærlesning og vil berike leseren … Teksten er lett å lese, men språket er meislet ut, med metaforer, i en kaskade av små tette bilder, i øyeblikk, iblant med vidunderlige lange setninger med snert … raffinert utformet og levende skildret … en roman til å bli livsklok av"
GURI HJELTNES, VG
"Et høydepunkt i bokåret 2018 … en av vår tids største forfattere, og aller sterkest er hun når hun skriver tett opp mot eget liv … God litteratur gjør private opplevelser allmenngyldige, og det er nettopp det som skjer i denne romanen"
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD
"Forbløffende presist om å få barn … Skomsvold klarer igjen å berøre lesere med et svært enkelt og lett språk, om de største ting i livet"
ANETTE OS, FÆDRELANDSVENNEN
"Med oppmerksomhet for de små detaljene og en særegen nærhet til sitt eget følelsesliv, skriver hun barnet inn i historien. Romanen blir med det mer enn bare en fødselsfortelling, men er også en refleksjon over språkets evne til å forevige det forgjengelige"
MARI REINHOLT AAS, VÅRT LAND, Kritikernes favoritter 2018
"Flott og balansert om forelskelsen mellom mor og barn … Det er fint om ulidelig, fysisk smerte, og gripende om den lindring bare et spedbarn kan gi "
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"Originalt portrett av kunstnaren som mor … det heile er skildra med underfundig humor og uventa assosiasjonar … Barnet er ein roman om kjærleik og viljen til å leve med andre, og det er ein frisk versjon av det kvinnelege urmotivet. Her er barnet ei kraft som held kunstnaren på skinnene"
MARTA NORHEIM, NRK BOK
"Med sedvanlig språklig overskudd og nådeløs selvgransking beskriver Skomsvold hjernens søvnløse og angstridde tankespinn når moderskap møter forfatterskap"
MARI GRYDELAND, AFTENPOSTEN
"Skomsvolds selvbiografiske mikrounivers med barn, samliv og fødsel, speiler et makroplan rundt eksistens, liv og død ... Skomsvold har med rette blitt sammenliknet med Karl Ove Knausgård, men med en viktig forskjell. Mens Knausgårds far gir Min Kamp-bøkene mørk energi, er de destruktive kreftene i Skomsvolds liv av indre art ... Skomsvold er også en veldig morsom forfatter. I likhet med Dag Solstad har hun evnen til å få snurrigheter til å virke helt normale, og vice versa"
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
"Noen av Skomsvolds store styrker som forfatter er hennes evne til å blande høyt med lavt og humor med alvor, og at hun har øye for små særheter... finurlig, men lavmælt, sorgtung, men samtidig litt morsom. Med andre ord: Skomsvold på sitt beste"
INE SUNDE LAVIK, BOKVENNEN LITTERÆR AVIS
"Skomsvolds erfaringer gir teksten en sensitivitet og en tilstedeværelse – et intenst, men også analyserende blikk på å få barn... det er nettopp balansen mellom det banale og det kompliserte som gjør Barnet vanskelig å legge fra seg"
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Skomsvold er i stand til de virkelig verdensutvidende beskrivelsene … Skomsvolds skrivemåte er fullt på høyde med sitt litterære og mentalitetshistoriske øyeblikk … dette føles aldri støvete eller maniert eller fjernt. Det er sannelig ingen liten bedrift"
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET
"Fødsel og barsel og nattevåk og grining. Kjersti Annesdatter Skomsvold legger litterær gullkant på opplevelsen ... Det lette, lekne språket med de presise, originale bildene og de overraskende iakttakelsene og refleksjonene er på plass ... Få kan som denne forfatteren formidle utsatthet, sårbarhet og skjørhet"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Skulle noen først skrive troverdig og erfaringsnært om fødsel og spedbarnsliv, tror jeg få kunne gjort det bedre enn Kjersti Annesdatter Skomsvold. Med oppmerksomhet for de små detaljene og en særegen nærhet til sitt eget følelsesliv, skriver hun barnet inn i historien"
MARI REINHOLT AAS, VÅRT LAND
"Sårt, brutalt og nydelig om et morskap og en sykdom ... Språket er lett og presist, underlig nok danser det over sidene selv i beskrivelser av redsel og melankoli. Sårheten, så godt beskrevet i beskjedne og brutale vendinger, stikker dypt ... Noen observasjoner er så gjenkjennelige at man må trekke pusten ekstra dypt. Ofte møter man sine egne tanker i speilet"
FRIDA FLIFLET, UNIVERSITAS
"En poetisk, liten roman om det fantastiske ved å skape en familie ... Romanen viser fram hvor skummelt det er å tørre å elske noen, og hvor utrolig det er at vi gjør det"
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD, Årets beste bøker 2018
"Denne boka var et flott høydepunkt i årets bokår. Den er morsom, rørende og følsom ... Skomsvold klarer å beskrive erfaringer på en slik måte at man føler seg litt mindre alene som leser"
ANETTE OS, FÆDRELANDSVENNEN, Årets beste bøker 2018
«I sårene vi påfører hverandre, eller om det er det samme såret som for hver gang blir litt større, dypere, så har vi plantet et barn, to barn, og fra dette såret skal barna våre vokse frem.»

Dette er en kjærlighetshistorie.

En mor forteller sitt nyfødte barn om de hendelser som har ført fram til dette barnet. Det er historier om lang tids sykdom, ensomhet og sorg. Om redselen for å elske noen, men å våge det likevel.

Romanen undersøker eksistensen med en uvanlig sårbarhet og et veldig klart blikk for hva som gjør oss i stand til å knytte oss til andre, og hva som gjør det umulig.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2018
ISBN 9788249520084
Innbinding Ebok
Tittel Barnet
Bokgruppe 852
I salg 07.08.2018
Emne Barn Skjønnlitteratur Romaner Mødre
Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) er fra Lutvann i Oslo. Hun debuterte i 2009 med romanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, som ble tildelt Tarjei Vesaas Debutantpris, nominert til Bokhandlerprisen 2009, P2-lytternes romanpris og kortlistet til International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Debutromanen er solgt for oversettelse til 25 språk, og fikk enorm oppmerksomhet da den ble lansert i USA og Storbritannia høsten 2011. Våren 2014 ble Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg dramatisert på Nationaltheatret av Skomsvold og Anne Marit Jacobsen, regissert av Margreth Olin.

Skomsvolds andre bok Monstermenneske utkom i 2012. Romanen var kortlistet til P2-lytternes romanpris 2012 og ble nominert til Årets beste norske bok 2012 i Natt & Dag. I 2013 ga Skomsvold ut diktsamlingen Litt trist matematikk til glitrende mottakelse. Den kritikerroste romanen Barnet utkom i 2018. Bøkene om Peter Venn og Agnes Møller, I dag jeg, i morgen du og Agnes natt og dag , mottok gode kritikker da de utkom. Syke søster utkommer i 2023.

Skomsvold ble tildelt Doblougprisen 2015 for hele sitt forfatterskap.

 

Litterære priser:

Doblougprisen 2015

Tarjei Vesaas Debutantpris 2009

 

Utgitt på Oktober:

2023 Syke søster
2021 Agnes natt og dag
2020 I dag jeg, i morgen du
2019 Den andre forsvinninga
2018 Barnet
2014 33
2013 Litt trist matematikk
2012 Monstermenneske
2009 Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg

 

 

Les mer

Nyheter

Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman Barnet – nå 10 land

Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman Barnet utkom i 2018 til svært gode kritikker. Boken vekker også interesse utenfor landegrensene og rettighetene ble nylig solgt for utgivelse i Slovakia og Egypt.
Les mer

27.09.23 |Lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker @Café Månefisken

Velkommen til lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker
Les mer