Bla i boken

Andre tider

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249526017
"Boka er full av nysgjerrigheit og sjenerøsitet. Smith blandar røynd og eventyr, og tek lesarane med på oppkvikkande omvegar til ny innsikt. Dette er ein smart roman om fangenskap og fridom i koronaens tid"
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK, ÅRETS BESTE BØKER 2023
"Snurrer leseren trill rundt. Ali Smith etterfølger romankvartetten «Høst», «Vinter», «Vår», «Sommer» med en ny fascinerende snurrig historie"
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN
" Ordrik og leken … – litterært fri og frank, både i tematikk og form. Tung og lett på samme tid. Du skal være både opplagt og litterært nysgjerrig for å ha glede av henne"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"Som leser er man aldri i tvil om hvor Smith står. Hun er en åpent politisk forfatter, imot brexit, imot restriktiv grensepolitikk (eller restriksjoner overhodet), for en inkluderende, universell humanisme … Leser man Smiths nå utvidede årstidskvartett samlet, er det særlig ett motiv som trer fram: empati. Hvilke nedarvede forestillinger som blokkerer for empati, og hva som skjer når vi endelig tør å åpne for den, tar innover oss hele betydningen av en annens menneskelighet … Litteratur som politikk har sine begrensninger, men litteratur har på sitt beste evnen til å åpne for en annet menneskes virkelighet, for empati. Smiths romaner målbærer et håp: «At alt som er lukka, vil åpne seg mot himmelen.»"
ELISE WINTERTHUN, KLASSEKAMPEN
"Smart roman om fangenskap og frihet i koronaens tid. For en fin liten roman! Jeg sier liten, for sett opp mot Ali Smiths storslåtte årstidskvartett – der fire tettpakkede bøker fletter seg i hverandre – er denne teksten mer luftig … romanen er tidsaktuell og inderlig, men det blir aldri svulstig eller platt … Hos Ali Smith handler det om å låse opp, slippe inn, å se mangfoldets fargespill i livet … en tekst som sveiper både bredt og dypt uten å bli pretensiøs"
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK BOK
"Ethvert hallo, akkurat som enhver stemme - på alle mulige språk, og slett ikke bare den menneskelige stemme - har sin historie klar, og venter."

I 1500-tallets England blir en foreldreløs, omstreifende jente tatt inn av og satt i lære hos en kvinnelig smed. Det er mørkt i landet: Epidemier herjer, brutalitet og barbari råder, og jenta rammes hardt. Hun holdes oppe av smedkunsten og et vennskap fra uventet hold. Fem hundre år senere har en ny epidemi rammet England og verden. Den aldrende faren til Sandy Gray, en kunstner midt i livet, er innlagt på sykehus. Restriksjoner gjør at datteren knapt kan komme på besøk, og hun har også sluttet å ha besøk selv. Hun har i det hele tatt sluttet å bry seg, om noe. Helt til hun får en mystisk telefon fra en fjern bekjent hun knapt husker. Kvinnen trenger Sandys hjelp til å løse en gåte - en gåte som henger sammen med en gammel lås smidd i senmiddelalderen.

"Andre tider" er en dypt menneskelig roman om samhold i ordets videste forstand. Lekent og lysende demonstrerer Ali Smith hvordan alt henger sammen med alt, og hva en krisetid gjør med oss - på godt og vondt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526017
Innbinding Innbundet
Tittel Andre tider
Bokgruppe 421
Oversetter Merete Alfsen
I salg 11.01.2023
Emne 2020-2029 Kvinner England 1500-tallet Skjønnlitteratur Romaner Kunstnere Pandemier
Ali Smith

Ali Smith

Ali Smith er født i Inverness og bor i Cambridge. Hun er forfatter av 18 bøker. Fire ganger har Smith vært finalist til Man Booker Prize og to ganger til Baileys Women’s Prize for Fiction, som hun mottok i 2015 for romanen Begge deler. Romanen vant også Goldsmiths-prisen og Costa Book Award. Sommer, siste del i Smiths kvartett om vår tid (2016–2020), brakte henne Orwell Prize for Political Fiction i 2021. Året etter ble Ali Smith tildelt Austrian State Prize for European Literature for sitt forfatterskap. Bøkene hennes er oversatt til over 40 språk.

 

Litterære priser:

2022 Austrian State Prize for European Literature
2021 Orwell Prize for Political Fiction
2020 Europese Literatuurprijs
2014 Women’s Prize for Fiction

 

Utgitt på Oktober:

2023 Andre tider (Roman)
2021 Sommer (Roman)
2020 Vår (Roman)
2019 Vinter (Roman)
2018 Høst (Roman)
2016 Begge deler (Roman)
2012 På stedet mil
2008 Første person og andre historier
Les mer

Nyheter

Ali Smith til Norge 30. mai - 03. juni 

Den internasjonalt anerkjente forfatteren Ali Smith kommer til Norge 30.05-03.06. Hun skal gjeste Bergen, Oslo og Lillehammer. Smith regnes som en av Storbritannias mest sentrale og toneangivende forfattere.
Les mer