Bla i boken

Alt du er trengs her

dikt

Velg format

kr 279
På lager
ISBN
9788249521333

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249521333
Innbinding Pocket
Tittel Alt du er trengs her
Bokgruppe 413
I salg 31.01.2020
Emne Ensomhet Skjønnlitteratur Selvmord Lyrikk
I Kristian Bergquists niende diktsamling "Alt du er trengs her" finner det sted en samtale om ensomhet og dødsdrift i et mildt, ujålete og henvendt språk. Diktene sprer varme, som en solstorm i kosmos. Kjærlighetslengselen er stor, meningsløsheten større, men ved tilbaketrekningen poeten selv gjør, bort fra menneskene, inn i skogen og litteraturen, finner han slektskap. Hjorten er en sky skikkelse, atomkraftverket i barndomsbyen lekker, norske hverdagshelter klager ikke og relativitetsteorien kan forklare så mangt.
"Bergquist skriv elementært, kvardagsleg og ope, til tider er det som ei dagbok, men heile tida med eit eige eksistensielt trykk og ein eigen språkleg vri. Bergquist er rett og slett ein fin poet."
SINDRE EKRHEIM, DAG OG TID
"Alt du er trengs her er Bergquist sin niende samling siden debuten i 2007, den åpner storslagent … jeg har sans for den siden av diktningen hans; ord-nær … det er når det tunge leiet møter overraskelsen, den brå humoren, ordleken, en gåtur i nåtid i skogen, husholdningsøkonomien, eller i det enkle møtet med traktor-naboen, at det får rom til å skake"
MORTEN LANGELAND, KLASSEKAMPEN
Kristian Bergquist

Kristian Bergquist

Kristian Bergquist (f. 1975 i Lillestrøm) debuterte i 2007 med diktsamlingen Hva nå, kjære? I 2011 utga han romanen Tenkestjerne², som vant Gyldendals/RENATE-senterets romankonkurranse. Alt du er trengs her er Bergquists sjuende diktsamling.

Les mer