Affektlære

roman

Velg format

kr 349
ISBN
9788249507696
"Affektlære vil dirre i leserens sinn etter endt lesning"
TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN
"en utadvendt og rastløs roman som ikke gir noen svar, men som likevel oppleves rensende. Hver setning føles like viktig. ... Å, det gjør tidvis vondt å lese denne boka. Gjenkjennelsesfaktoren er høy: Jeg tør vedde penger på at alle som leser vil kjenne en intens prikking i huden på ett eller annet tidspunkt. Kritikeryndlingen Lirhus blir likevel sett på som en forholdsvis smal forfatter. Jeg håper denne boka vil gi ham et større publikum, nettopp fordi han klarer å sette ord på alt det som kan være så fordømt vanskelig å formulere. Se rundt deg: Vi har alle litt av Lirhus´ romanfigur i oss"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGBLADET
"rytme og musikalitet, høyt refleksjonsnivå og en særskilt kraft der [Lirhus] skildrer tvilen og usikkerheten som plager hovedpersonen. Det er ikke lett å være menneske. Prøv det, den som vil"
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"en velskrevet oppvekstroman hvor dialogene sitter, fortellingen har driv og språket slår gnister"
PÅL ANDREASSEN, MOSS AVIS
"I den fjerde romanen sin, Affektlære, tar Agnar Lirhus eit langt steg i ei modig retning. Med denne boka har han åpna opp for noko - i seg sjølv, mot lesaren og mot mennesket i seg sjølv."
METTE KARLSVIK, MAGASINETT.NO
"en velskrevet roman om redselen for å mislykkes. At den i tillegg kan leses som en slags halvveis selvbiografisk oppvekstroman legger ingen demper på stemningen. Et must for studenter hjemme i Moss på juleferie"
PÅL ANDREASSEN, MOSS AVIS, ANMELDERNES JULEFAVORITTER 2010
Helt siden han begynte å spille klassisk gitar, den gangen han hadde søkt seg inn på musikklinja på den videregående skolen i byen hvor han vokste opp, visste han at det var det som var hans forse: disiplinen. Vennene var kreative og kvikktenkte, men han var beinhard. Det var sånn han måtte gjøre det, ikke føle, men gjøre. Han overkom sin egen talentløshet ved å ta tida og tålmodigheten i bruk, og så lenge han ikke satte seg sjøl i situasjoner hvor han kunne bli overrumpla, så lenge han aldri lot seg overtale til å ta ting på sparket, gikk det bra. Så lenge han spilte på sine egne premisser. Affektlære er en fortelling om musikk og kjærlighet. Og om å gi seg i tide.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2010
ISBN 9788249507696
Innbinding Innbundet
Tittel Affektlære
Bokgruppe 411
I salg 10.09.2010
Design Johanne Hjorthol
Emne Romaner Musikkmiljøer Oslo Skjønnlitteratur Kjærlighet
Agnar Lirhus

Agnar Lirhus

Agnar Lirhus (f. 1978) debuterte i 2005 med romanen Skogen er grønn, som ble nominert til P2-lytternes romanpris. Siden har han skrevet syv romaner og to diktsamlinger. I 2011 mottok han Bokhandelens forfatterstipend. Lirhus har også skrevet barneboken Gutten og det glødende treet (2017) og ungdomsromanen Ellers er jeg ikke noe menneske (2018), som ble nominert til Kritikerprisen.

 

Utgitt på Oktober

2022 Dragen
2020 Nå hogger de
2016 Liten kokebok
2013 Historien om oss
2010 Affektlære
2009 Mount Tupelo
2006 Til øya
2005 Skogen er grønn
Les mer

Nyheter

Agnar Lirhus - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Agnar Lirhus
Les mer