Bla i boken

33

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249514465
"Surrealistisk og besnærende om livet, døden og kjærligheten … få kan som denne nå 34 år gamle forfatteren sette ord på fysiske fornemmelser og ren smerte ... Med inspirasjon fra klassiske forfatterskap som Per Olof Enquist og Samuel Beckett … så finurlig og levende konstruert at den virker organisk, den vokser kanskje til en slik sjelden bok som forandrer innhold hver gang man leser den"
MAY GRETHE LERUM, VG
"Det å åpne ei bok av Kjersti Annesdatter Skomsvold er en helt spesiell opplevelse. Du blir møtt av en så overveldende kaskade av bilder og allegorier at det nesten slår deg ut. Det ene vakrere, mer originalt og eksistensielt dypere enn det andre … hun er så utrolig begavet og fyller fortellingen med de underligste allegorier, vrangforestillinger og mareritt. Formulert med en så original billedbruk at det kan ta pusten fra deg"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"Originalt, morsomt og ganske trist ... det er nydelig å se hvordan Skomsvold tøyer og tester sitt åpenbare talent ... en karakteristisk blanding av vemod, komikk og introspeksjon ... Skomsvold skrur på språket etter en helt egen logikk, som er skiftevis surrealistisk og hverdagslig. Det gjør 33 til original prosalitteratur i et landskap dominert av streite fortellinger"
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN
"En ubestridelig god roman … det er vakkert, emosjonelt, smart … Her er setninger jeg skulle gitt yndlingskoppen min for å ha skrevet selv. Her er overganger og tankesprang, slik det virkelige livet faktisk arter seg, men som det kreves en usedvanlig dreven dikter for å lokke ut av virkeligheten og inn i en bok"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"33 er eksentrisk i form og ordinært eksistensiell i innhald. Kombinasjonen er inspirerande unorsk ... ein forfattar som spenner frå mot tradisjon og konvensjon for å skape seg eit originalt uttrykk, og det greier ho til gagns ... eit litterært talent av det slaget som berre sjeldan dukkar opp her på berget"
MERETE RØSVIK GRANLUND, DAG OG TID
"Skomsvold har eit talent utan litterære grenser ... Trass tema som sjølvmord og sorg plasserer Kjersti Annesdatter Skomsvold seg med den fjerde boka si i ein litteratur som i større grad hegnar om tillit og håp enn dystopi ... Med 33 både stadfestar og utvidar Kjersti Annesdatter Skomsvold bildet av ein forfattarskap som ut til å vere driven av ein genuin lidenskap til og ein eksistensiell leik med språket"
MARGUNN VIKINGSTAD, MORGENBLADET
"Overraskende og original tredjeroman ... Skomsvold er en litterær storsjarmør … Hun snurrer språket rundt fingeren og peker nese til alle forventninger om hva en fortelling skal eller bør være ...under det hele vibrerer en slags stille desperasjon. Det er kanskje denne evnen til å skape en helt spesiell atmosfære og et stort alvor som gjør denne romanen til noe langt mer enn bare en usedvanlig oppvisning i avansert språkbevissthet"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Nok en uforlignelig velskrevet og dypt original bok signert av en av landets minst forutsigbare fortellerstemmer"
ARNE HUGO STØLAN, VG, Årets beste bøker 2014
"Hennes stil og observasjonsevne er unik. Ingen skildrer det skjøre mennesket som henne ... jeg bærer K. med meg, videre, og vil aldri glemme henne"
ESKIL SKJELDAL, VÅRT LAND
"En merkelig, vakker roman ... Skomsvold har en særegen stil som gir bøkene hennes en spesiell plass i samtidslitteraturen ... Det er noe med måten hun skriver frem menneskene på, hvordan de er rare, og i det autentisk menneskelige. Dette er en kvalitet ved romaner hennes som gjør at det alltid blir store leseropplevelser ... Kvaliteten i denne romanen ligger på mange ulike nivåer: i det vakre språket, i de komiske vendingene og utsagnene, i det dype alvoret og i det eksistensielle kaoset .... Skomsvold tilhører den nye, uironiske generasjonen med oppriktige, alvorlige forfatterne. Samtidig er hun befriende morsom"
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD
"33 er akkurat passe depressiv for mørke høstkvelder og gryende vinterdepresjon. Den er menneskelig og skremmende treffende. Ingen lettlest bok, men en reise det er verdt å begi seg ut på"
MARIA TERESE KITTILSEN, UNIVERSITAS
Dette er en usedvanlig kjærlighetshistorie om en kvinne, to menn og et barn. K. er lungesyk og arbeider som matematikklærer. Den ene kjærligheten i hennes liv er Ferdinand, som har begått selvmord, men som stadig dukker opp og snakker til henne. Den andre kjærligheten er iren Samuel, som skriver romaner og drømmer om å bedra sitt eget cricketlag. Og så gir K. liv til det lille barnet Maeve.

"33" er en mirakuløs roman om øyeblikkene hvor alt blir helt annerledes. Hvordan våge å falle når man ikke vet om noen er der for å ta imot?

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514465
Innbinding Ebok
Tittel 33
Bokgruppe 852
Forfatter Kjersti Annesdatter Skomsvold
I salg 20.10.2014
Emne Skjønnlitteratur Kjærlighet Romaner