Bla i boken

Virkelig igjen

dikt

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249522453
"En påstand: Bendik Vada er typisk for sin generasjon når han i åpninga på den andre diktsamlinga si setter ord på et eksistensielt jag etter virkelighet … Utbredt eller ikke, måten Vada målbærer denne trangen på, er høyst særegen … den reint logiske forståelsen må gjentatte ganger vike for opplevelsen av at Vada gjennom de mange ulike motivene med vilje strør om seg med - for å lage et rot, men også en meningsoverflod som ekspressivt skildrer dikterjegets krise og vei ut av den. Også det språklige og klanglige registeret er stort … i det mylderet disse søkende dikta er, opplever jeg at Vada klarer å sette nye ord på en livsfølelse som ellers gjerne velter seg i banaliteter. Det er godt gjort"
ULLA SVALHEIM, VÅRT LAND
"I Bendik Vadas anden digtsamling Virkelig igjen brænder siderne nærmest af eksistentiel grundtvivl … I en tid, hvor individet – og individets identitet – fylder uforholdsmæssigt meget og blokerer for tværgående, strukturelle kritikker, er det velgørende, at jeg’et vibrerer på denne måde. Velgørende, ikke fordi det er politisk ‘korrekt’, men fordi det er formmæssigt vellykket. Det er fra udformningen af digtene at den politisk kraft (eventuelt) kan læses og ikke den anden vej rundt"
KARL EMIL ROSENBÆK, BLA 9/20
"Å lese Bendik Vadas språksikre og gåtefulle andrebok, Virkelig igjen, er litt som å gjenoppleve det å bli en poesileser. Ved første gangs lesning er diktene vakre og forvirrende … Men så, ved andre gangs gjennomlesning, kan man begynne å få øye på sprekkene: banke lett, se skallet krakelere, skimte ei mjuk og levende innside. Og med ett er man på kanten av den berusende utvidelsen god poesi byr på – den hvor mulighetene vokser for hver gjenlesning"
JENNY MOI VINDEGG, VINDUET 3/20
"tidligere ble man virkelig idet man sto opp
kan man be om å bli
virkelig for andre
gang er denne bønnen noe noen
har gjort mot oss -
et krav om å bli
umenneskelig"

"Virkelig igjen" er ei samling dikt om å lete etter sin plass i verden, om å være virkelig og ikke finnes, om å kjempe mot seg selv og å gå i ett med seg selv. Diktene kretser rundt ei sol som brenner, en munn som prater og hvisker, unger som synger slik døde synger, prekolumbianske myter, ei hegre, havet og kjærligheten. Bendik Vada skriver dikt som kombinerer stram komposisjon og språklig fortetting med stor følsomhet og musikalitet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522453
Innbinding Ebok
Tittel Virkelig igjen
Bokgruppe 852
I salg 13.08.2020
Design Johanne Hjorthol
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Bendik Vada

Bendik Vada

Bendik Vada, født 1996, er fra Klett i Trondheim kommune. Hans første diktsamling, Vak, utkom våren 2017. Da Morgenbladet oppsummerte vårens diktutgivelser, ble Vadas debut omtalt som «den mest ambisiøse diktdebuten så langt i år». Han ble også nominert til Tarjei Vesaas debutantpris for Vak. Virkelig igjen er hans andre bok.

Les mer