Vinterkorn og vårtunger

dikt

Velg format

kr 329
På lager
ISBN
9788249526338
"Vi kjøpte to brukte brudekjoler, sydde inn flere perler og blonder. En dag bakte vi focaccia, la ut pledd på plenen, gjorde i stand et brett med skinker, burrata, melon, radicchio, olivenolje og balsamico. Vi drakk plommevin og prosecco, hørte vingeslag i lufta og måtte alltid se opp mot himmelen, men så bare sola som skinte mellom furunålene. Vi vifta varsomt vekk vepsene fra vinen. Vi delte ett par hekla øredobber, så dumme ut i de flekkete kjolene og var barbeint. Vi blei ikke stukket av veps, men tråkka på kongler og hadde furunåler mellom tærne når vi dansa."

På et sydlig, solrikt feriested oppstår en intens kjærlighet. I et nordisk landskap tar den slutt. Omgitt av det fremmede språket, maten og vinen, luktene og varmen klynger de to kvinnene seg sammen; i det kjente og hjemlige glir de fra hverandre. Det er skakt og sanselig, tett på tingene. Jeget i Rebecca Kjellands samling finner og finner, og slik gjør hun verden til sin ved å benevne den.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526338
Innbinding Pocket
Tittel Vinterkorn og vårtunger
Bokgruppe 413
I salg 17.03.2023
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Rebecca Kjelland

Rebecca Kjelland

Rebecca Kjelland (f. 1983) debuterte i 2007 med diktsamlingen Akkorda under fluktlinja. I 2015 kåret Norsk Litteraturfestival og Morgenbladet henne til en av Norges ti beste forfattere under 35 år. Vinterkorn og vårtunger er Rebecca Kjellands femte diktsamling.

Les mer