Vinterkorn og vårtunger

dikt

Velg format

kr 329
På lager
ISBN
9788249526338
"Rebecca Kjelland yter både språket og litteraturen dyktig motstand i årets utsøkte diktbok. På overflaten handler det om skeiv kjærlighetshistorie og en italiensk reise, men dypere i lagene viser hun med poetisk kunstnerskap hvordan lesning og sansning er samme naturforhold"
FREDDY FJELLHEIM, VÅRT LAND, ÅRETS BESTE BØKER 2023
"Poeten skriv tilsynelatande prosa, men bryt ut i ei poetisk og rik skrift … her finst bilete som har kraft nok til å splintre, bryte opp og or forteljinga, her finst passasjar som kan lesast i økopoetisk retning … Like mykje som Rebecca Kjelland skriv fram ei forteljing, handlar det om å bryte ut or den same forteljinga, fordi det nett er den destruktive strukturen i forteljinga som verkar å drepe kjærleiksforholdet. Det er dette Kjelland gjer, gjennom å lage ei poetisk skrift som alltid er i ferd med å bryte ut, stoppe opp"
SINDRE EKRHEIM, DAG OG TID
"I Rebecca Kiellands «Vinterkorn og vårtunger» får jeg ro til både undring, utforskning og latter. Til sammen er det overraskelsens poesi"
FREDDY FJELLHEIM, VÅRT LAND
"Ordet ‘vinterkorn’ er henta frå landbruket, og viser til korn som blir sådd om hausten, som overvintrar og spirer neste år. Ordet ‘vårtunge’ veit eg ikkje kva betyr, men eg heng meg opp i at ordet ‘tunge’ både har ei konkret, kroppsleg og ei overført, språkleg tyding. Diktboka til Kjelland beveger seg sansenært og rastlaust i dette spennet, mellom kjennskapen til taktile ting i verda og entusiasmen over å nemne dei, gjere dei til ord"
EIVIND MYKLEBUST, KLASSEKAMPEN
"Vi kjøpte to brukte brudekjoler, sydde inn flere perler og blonder. En dag bakte vi focaccia, la ut pledd på plenen, gjorde i stand et brett med skinker, burrata, melon, radicchio, olivenolje og balsamico. Vi drakk plommevin og prosecco, hørte vingeslag i lufta og måtte alltid se opp mot himmelen, men så bare sola som skinte mellom furunålene. Vi vifta varsomt vekk vepsene fra vinen. Vi delte ett par hekla øredobber, så dumme ut i de flekkete kjolene og var barbeint. Vi blei ikke stukket av veps, men tråkka på kongler og hadde furunåler mellom tærne når vi dansa."

På et sydlig, solrikt feriested oppstår en intens kjærlighet. I et nordisk landskap tar den slutt. Omgitt av det fremmede språket, maten og vinen, luktene og varmen klynger de to kvinnene seg sammen; i det kjente og hjemlige glir de fra hverandre. Det er skakt og sanselig, tett på tingene. Jeget i Rebecca Kjellands samling finner og finner, og slik gjør hun verden til sin ved å benevne den.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526338
Innbinding Pocket
Tittel Vinterkorn og vårtunger
Bokgruppe 413
I salg 17.03.2023
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Rebecca Kjelland

Rebecca Kjelland

Rebecca Kjelland (f. 1983) debuterte i 2007 med diktsamlingen Akkorda under fluktlinja. I 2015 kåret Norsk Litteraturfestival og Morgenbladet henne til en av Norges ti beste forfattere under 35 år. Vinterkorn og vårtunger er Rebecca Kjellands femte diktsamling.

Les mer