Vi

dikt

Velg format

kr 229
ISBN
9788249511525
"Happonen løftar dikta til eit bilete på eit samfunn i forvandling og kamp. Det er vi mot dei, og det er dei som skyt. Vi svarer med å omskape oss sjølve og verda, slik dikta viser gjennom metaforane og symbola. Det liknar ein meistringsstrategi ... Det er lett å like desse fascinerande, politiske dikta. Eg blar fram og tilbake, leiter etter kontrastar og samanhengar. Undervegs spør eg meg sjølv om det mønstret som veks fram, har lege der skjult frå før, eller om det er eg som tolkar det inn. Men uvisse er teikn på kvalitet. Susanna Happonen har skrive ei interessant, sjølvstendig og god debutsamling. Dette er god poesi"
TORE ELIAS HOEL, DAG OG TID
"Susanna Happonen (f.1981) har eit så openbart talent for vellyd og rytme at eg knapt kan hugsa sist eg las ei så suverent utmeisla debutsamling. Kvart dikt er som eit lite smykke, ei perfekt eining på mellom tre og elleve liner ... Ei delikat lita rørsle av ord og lineskift, som opnar opp ein pust og rundar seg av på ein måte som gjer at det står fullenda tilbake. Eg veit at dette er godt, det skin imot meg frå første til siste staving at dette er ein forfattar av format ... I boka florerer dei lydlege fordoblingane og utvidingane"
HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN Årets beste bøker 2013
"Bunnsolid debutsamling ... Fra ulike synsvinkler belyser hun menneskelig fellesskap; fellesskap der enkeltindividene kan være låst inne i strukturer de ikke rår over, men også fellesskap som individet vokser på ... Sansen for lyd og rytme er merkbar hos forfatteren, og rytmen og gjentakelsene underbygger tematikken. På samme måte som «vi»-et holder hjulene i gang i diktene, glir hver setning umerkelig videre til neste ... ei diktsamling som vokser etter flere gangers gjennomlesning, og viser diktsjangerens egenart og muligheter på en måte som er sjelden. Har man lest seg trøtt på dikt som roper på oppmerksomhet rundt det formmessige, kan denne diktsamlinga vise hvordan klang, rytme og lyd kan gli nærmest umerkelig inn, og gi innholdet i diktene en ny dimensjon."
IRENE LARSEN, NORDLYS
Diktene i "Vi" tematiserer fellesskap og ulike utslag av vi-følelse. Her finnes entusiastisk dugnadsånd, der medlemmene av det lyriske vi-et er i stand til å bygge og skape rammer for livet, men også et skjebnefellesskap truet av krig og ødeleggelse. Samlingen er preget av originale, poetiske funn, og fremstår med et forpliktende alvor, der stemmer, motiver og spørsmål får belyse hverandre produktivt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249511525
Innbinding Pocket
Tittel Vi
Bokgruppe 413
I salg 28.01.2013
Design Exil Design
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Susanna Happonen

Susanna Happonen

Susanna Happonen er født i 1981 i Oslo. Hun bor på Vestlandet.

 

Utgitt på Oktober:

2013 Vi (Dikt)
Les mer