Våke (håret gråter jeg i)

roman

Velg format

kr 349
ISBN
9788249505715
"Teksten skildrer en forrykt og flerstemt samtale mellom et liv som nesten tapes og troen på evigheten ... Dette er en spennende roman på flere måter. Historien er fengslende, hva har egentlig skjedd med Maria? Det er også interessant å følge hennes minner og opplevelser. På dette nivået er det ikke så viktig hva som er sant og hva som er forvrengt: det er en medrivende, og til tider skrekkelig, fortelling.Teksten snor og vrir seg, eventuelle sannheter lar seg ikke holde fast"
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN
"Kristin Ribe er en forfatter som våger å gå inn i de mørkeste lagene av sinnet, i et grenseland der en møter vold og galskap, overgrep og søken etter en slags sannhet, som om det skulle kunne finnes. Gjennom ulike fortellergrep framstår en tekst der virkelighet og drøm, religion og myter stadig glir over i hverandre, men med en slags insisterende lengsel etter å bli trodd i bunnen"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD Kritikernes favoritter 2008
"en av høstens mest utfordrende og særegne utgivelser"
LINN ROTTEM, NORDAHL & EFTF. #3-4 2008
I denne romanen er det vanskelig å skille mellom søvn og våken tilstand, hva som er og hva som kunne vært. Gjennom ulike stemmer og stilarter skrives fortellingen om Maria og Gabriel fram på en ny måte. Maria sier hun har født et barn, men Barnet lar seg ikke finne igjen, og hun blir ikke trodd. Våke [Håret gråter jeg i] er en motstandens bok, om sex som det naturligste i verden, om det å leve ut sin lyst og om det å ligge under.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249505715
Innbinding Innbundet
Tittel Våke (håret gråter jeg i)
Bokgruppe 411
I salg 22.09.2008
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Kristin Ribe

Kristin Ribe

Kristin Ribe (f. 1972) debuterte i 2003 med Forsnakkelser. I 2010 utkom hennes fjerde roman Syn, og for denne romanen mottok Ribe Bokhandelens forfatterstipend. I 2012 var hun fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Aktivasjon er Ribes sjuende roman.

Kristin Ribes hjemmeside: www.kristinribe.no

Les mer