Ut av bassenget

roman

Velg format

kr 299
ISBN
9788270949007
"Leseverdig og morsom bok om kjærlighetssorgens krøkkete faser"
ANNE LISE JOMISKO, DAGBLADET
”Frank O. Anthun har funnet en ny og forfriskende vri på temaet kjærlighetssorg i romanen Ut av bassenget, en debut som fortjener både svømmeknapp og havhest. Med ironiens distanse har han skrevet en fornøyelig bok … Teksten er spekket med galgenhumor, og formet med stor sikkerhet … Anthun skriver i en tørrvittig, distansert tone … Frank O. Anthuns styrke er den lakoniske skildringen av bisarre hendelser, og en tilstedeværelse i tid og sted som understøttes av stor innsikt i musikk (Lou Reed), film, litteratur og kunst”
ANNE SCHÄFFER, BERGENS TIDENDE
”Morsom ordkunst … en snurrig bok … absolutt verdt et kjøp”
MORTEN ABRAHAMSEN, VG
” Ut av bassenget er en romandebut av det oppsiktsvekkende slaget. Den er lekende underfundig, fylt av språkspill med en befriende snerten letthet i seg”
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
«En strålende debut … meget godt skrevet om kjærlighetssorg og hjelpeløshe … en bok som strutter av selvtillit, bergenshistorie og selvironi»
HÅVARD MYKLEBUST, BERGENSAVISEN
« Ut av bassenget er en utmerket liten bok»
LEIF HØGHAUG, MORGENBLADET
”Dyp livskrise formidlet med poesi og humor. En kultroman er født … først og fremst byr den på tidløs melankoli, humor med ironisk snert og en type standhaftig friskhet og originalitet som skaper særdeles hengivne lesere”
OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN
”ei fiffig bok, vel verdt å lese”
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
(BERGEN 28. DESEMBER 1973)
Klokken åtte om kvelden på Café knuser hjertet. Først blir det iskaldt med et rimlag av skarpe krystaller som skraper mot lungene.
Nei, det var ikke slik det skulle skje. Hjertet skulle bli hardt som stål, øynene skulle stikke, tennene skulle lyne, neseborene skulle dirre, blodet skulle koke, pekefingeren skulle true, halvliterne skulle hoppe, velte, og kelnerne skulle rygge. Beethoven skulle tordne og lysekronene på Grand skulle riste.
Men alle gode krefter klinger bare som en syltynn Wiener Sängerknaben-sopran i det indre øret:
You'll never break, never break, never break,no you'll never break, never break,never break . this heart of stone
Brillene dugger, og hjertet sprekker.
"Hvorfor?" spør jeg.
"Fordi jeg ikke er interessert lenger", svarer Mimi Hoff.
Bak henne flyter en manetstim av knuste guttehjerter.
.
I sitt forsøk på å komme over tapet av kjæresten Mimi Hoff begynner den unge jusstudenten Glenn å eksperimentere med valium. Det blir stadig vanskeligere å få legen til å skrive ut den nødvendige mengden, og Glenn søker forløsning gjennom diverse kunstprosjekter, før han legger ut på en reise til Tyskland, der han håper å få til et møte med sitt store idol, forfatteren Jürgen Becker. Fortellingen styres av Glenns originale fortolkninger av virkeligheten, som formidles i ett språk som forener det fantasifulle, melankolske og underfundige.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2000
ISBN 9788270949007
Innbinding Innbundet
Tittel Ut av bassenget
Bokgruppe 411
Design Egil Haraldsen
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Frank O. Anthun

Frank O. Anthun

Frank O. Anthun (f. 1949) debuterte i 1986 med diktsamlingen Bilder fra Bretagne. Definitivt en myr og har siden skrevet to barnebøker og romanene Ut av bassenget (2000), Vaya con Dios (2003), Fragmenter av tre liv (2005) og Kuhle Wampe (2008).

 

Utgitt på Oktober:

2008 Kuhle Wampe (Roman)
2005 Fragmenter av tre liv (Roman)
2003 Vaya con Dios (Roman)
2000 Ut av bassenget (Roman)
1986 Bilder fra Bretagne (Dikt)
Les mer