Til Capri

roman

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249516704
"Tron Jensen har skrevet en liten, men stor roman om en desillusjonert drømmer ... Stilen er heller uanstrengt, ledig, enkel nesten, mens alle hendelser, steder, mennesker og tanker framstår som troverdige"
OLAV LØKKEN REISOP, DAGBLADET
"Tron Jensen er en habil litterær sjonglør. Han kaster seg uredd mellom det frivole og det mer sublime ... Han stiller i en klasse for seg med sitt uredde, muntre og lett brutale blikk på mannlig begjær"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Som kvinnelig leser både frastøtes, fascineres og forundres jeg over denne veldrevne, bevisst kjønnede romanen."
JANNEKEN ØVERLAND, KLASSEKAMPEN
"Jensens roman er et godt portrett av en middelaldrende mann som ikke vet hvilken retning livet skal ta etter at han forlot kona ... En liten og velskrevet sommerroman om jakten på kjærligheten."
KK
"Tron Jensen har sin helt egen stil. Kan ikke sammenliknes med noen andre forfattere. Men jeg har stor sans for ham, bøkene hans er ikke tykke, men han får sagt mye på få sider. Kort sagt; Bra litteratur!"
THORSTEIN BUER, DEMOKRATEN
"Nyskilte Erik (57) legger an på både to og tre kvinner på Capri ... Dermed er det igjen lagt opp til en konflikt mellom den intellektuelle mannen og kvinnen som ikke innfrir hans begjær, samtidig som mekanismene i mannens selvbedrag avsløres. Dette er et stoff Tron Jensen også tidligere har tatt opp i romanene sine, og han gjør det med stadig mer dreven eleganse"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
Utenfor Napoli ligger øya Capri og venter på Erik (57), som går i land sammen med sin nylig gjenfunne kjærlighet Clementine. Erik har et ustoppelig begjær etter skjønnhet, fransk modernisme, arkitekttegnede villaer og kvinner i alle fasonger. Til Capri har han på et innfall invitert med seg Clementine. Sammen med henne vil han oppsøke villaen til Curzio Malaparte, den foraktede drømmeren. Alt ligger til rette for en sommeruke i forførelsens tegn.

Til Capri er en stramt komponert roman om begjærets ensomhet, om lengselen etter å se seg selv speilet i en annen, og om berømte og beryktede villaer på kalksteinsøya i Napoligulfen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2016
ISBN 9788249516704
Innbinding Ebok
Tittel Til Capri
Bokgruppe 852
I salg 21.04.2016
Emne Italia Kjærlighet Romaner Skjønnlitteratur
Tron Jensen

Tron Jensen

Tron Jensen (f. 1958) debuterte i 1990 med romanen Mannen som elsket chilenere. Med sine stramt komponerte romaner om middelaldrende menn som rives mellom det sublime og det banale, mellom skarp intellektualitet og plumpt begjær, viser Tron Jensen seg som en stadig mer særegen stilist. I sommervinden er hans sjette roman.

Les mer