Bla i boken

Sluke verden hel

roman

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527861
"Marte Mesna romandebuterer med setninger som smiler skjelmsk til leseren … Mesna har det med å sy inn tidstypiske referanser – uten å overdrive … jeg blir sittende og glede meg over hvor omsorgsfullt denne boken tar for seg de detaljene som til sammen utgjør norsk hverdagsliv … Mesna utvider perspektivet, og retter blikket mot alle de dynamikkene som oppstår der mennesker møtes – om det nå er «i familien, i klasserommet, på jobben, eller i «en firerbås på mikrobryggeriet» … Det er kanskje ikke så dumt å romandebutere når du har levd en stund? Marte Mesna får det i alle fall veldig fint til"
KNUT HOEM, NRK
"Mesna skriv med djup innsikt i det psykologiske maktspelet mellom folk … ei forrykande god debutbok … stefaren er skildra på imponerande vis … noko med den djupe einsemda som ligg i erkjenninga av at ein aldri når heilt fram til dei andre, at verkeleg påliteleg kommunikasjon er umogleg … Og det er nettopp dette Marte Mesna får til å skildra så fabelaktig godt … ho har absolutt gehør for korleis folk ordlegg seg. Her er samtalane alltid autentiske … Det gjer at teksten tykkjest sann og sterk … «Sluke verden hel» er ein fullmogen roman av høg kvalitet, skriven med djup innsikt i maktspel i nære relasjonar, og med vilje og evne til å forstå det uforståelege"
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
Å, den første tiden. Skolen var en egen verden, jeg pakket meg inn i den mens bilene på E18 blinket. Høsten ble kaldere og kaldere, jordene ble nesten hvite av rimfrost, men ingenting skulle få ligge urørt. Alt skulle bli pløyd mark, piggete busker, gravemaskiner, nedtråkket og ødelagt; jo mer vi tråkker og pløyer og ordner, desto mer uorden blir det. Og jeg ville så mye.

Miriam er seksten år og skal endelig begynne på livet. Hun har nye venner, ny skole og ny tilværelse på en liten hybel med utsikt over vide jorder og høy himmel. Det er høsten 1998, verden er åpen og et ubrukt årtusen ligger foran førsteklassingene på Husaby videregående skole. Denne høsten opplever Miriam at utveksling av erfaringer kan binde mennesker sammen, og da klassen får en spesiell stiloppgave, har hun endelig muligheten til å fortelle noe viktig. Men kommer vi virkelig nærmere hverandre ved å fortelle? Og kan vold egentlig beskrives?

Tjue år senere er Miriam trettiseks år og har fartstid som ildsjel og filmklubbleder, men noe har begynt å falle sammen inni henne. Er hun ensom? Heldigvis møter hun Jens, en emosjonelt tilgjengelig mann som både vil høre på henne og se henne. Sammen leier de en bobil for å utforske nye og ukjente veier. Miriam synes likevel noe er kjent, men klarer ikke sette fingeren på hvorfor. For hva skjer når man innhentes av hendelser vi ikke har noe felles språk for?

Sluke verden hel er en roman om å rekonstruere en barndom som sitter fast i sprekkene i bevisstheten. En bok om å bo alene, om vennskap, oppvekst, ondskap og den enorme ensomheten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527861
Innbinding Innbundet
Tittel Sluke verden hel
Bokgruppe 411
I salg 03.04.2024
Design Exil Design
Emne 2010-2019 1990-1999 Skjønnlitteratur Romaner Ensomhet
Marte Mesna

Marte Mesna

Marte Mesna (f. 1981) er utdannet idéhistoriker og arbeider med digital kommunikasjon. Hennes debutroman er Sluke verden hel , som tar for seg hva det vil si å leve med psykisk vold. 

 

Utgitt på Oktober:

2024 Sluke verden hel (Roman)
Les mer