Samtykket

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249525058
Første gang hun møter G., den nesten 50 år gamle, berømte forfatteren, er hun 13 år. Snart begynner det å komme brev fra ham, noen ganger to om dagen. Oppmerksomheten bøter på tomrommet etter faren som har forlatt henne, jentas lengsel etter å bli sett. Hun forelsker seg, de innleder et forhold. Moren, det litterære miljøet - og etter hvert også politiet - ser en annen vei.

Grepet G. fester om jentas liv, blir stadig sterkere. Hun blir 14, 15, 16 og aner ikke lenger hvem hun er. Men hun vet at han skriver om henne, og om dem, i de svarte skinnbøkene sine. Notatene hans blir grunnlaget for mange utgivelser - groteskt forvridde fortellinger om forholdet deres, som hjemsøker henne langt inn i voksen alder.

Med 'Samtykket' går Vanessa Springora i rette med en kultur som i tiår har lukket øynene for overgrep mot barn. Denne fortellingen har bidratt til å endre Frankrike, både polemisk og juridisk.

"En rystende historie, nådeløst fortalt"
DAGBLADET

"Det er en rystende fortelling, aller mest idet den skildrer en hel kulturs svik"
DAGSAVISEN, ÅRETS 5 BESTE OVERSATTE BØKER

"den aller beste og viktigste boken jeg har lest i 2021"
NANCY ØVREHUS, STAVANGER AFTENBLAD, ÅRETS BESTE BØKER 2021

«en helt nødvendig bok å lese hvis du vil forstå ettervirkningene av seksuelt misbruk, og hva det innebærer å gi sitt faktiske samtykke"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV, ÅRETS BESTE BØKER 2021

«en rystende og svært god bok ... Boken er ikke rasende, som den kunne ha vært, men snarere godt gjennomtenkt, og drepende»
ERLEND LOE, AFTENPOSTEN

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525058
Innbinding Pocket
Tittel Samtykket
Bokgruppe 504
Oversetter Agnete Øye
I salg 25.04.2022
Emne Faglitteratur 1980-1989 Seksuelle overgrep Ungdomstid Forfattere Frankrike Bokbransjen Biografisk litteratur
Vanessa Springora

Vanessa Springora

Vanessa Springora (f. 1972) er forlagssjef i det franske forlaget Julliard. Hun er også regissør. Samtykket (utgitt på fransk i 2020) er hennes første bok. Den er allerede gitt ut på flere språk, blant andre engelsk, italiensk og spansk.

Les mer