Samling

Velg format

kr 228
ISBN
9788249501823
"Lars R. Engebretsen makter å behandle et såpass komplisert stoff uten å bli privat eller sentimental. Denne 'nøkternheten' i diktene er besnærende – selv om de underliggende følelsene etter farens død anes bak flettverket av ord. Det er dyktig utført"
SARPSBORG ARBEIDERBLAD
"Honnør til dikteren for godt forsøk på å skildre smerten ved savn … en fin bok om sorg og sorgarbeid … Det står respekt av Engebretsens forsøk på å favne dette arsenal av motstridende følelser"
ADRESSEAVISEN
"Engebretsen benytter seg av elementer fra musikk, og av billedkunst i et språkverk som er uten sidestykke i norsk lyrikk."
AFTENPOSTEN
"Musikalsk begavet og kompromissløs lyrikk som skaper et nytt språk om døden … Hos meg skaper Engebretsens dikt fysiske reaksjoner: sitring i brystet, tårer i øynene, smil og rockefot. Unn deg selv å få oppleve hvordan det er å gå inn i dette med guarden nede. Som de foregående bæres også Engebretsens tredje bok av en fremragende musikalitet som kommer til uttrykk i lek med klang, rytmer og tekstur … I møte med disse tekstene, greier jeg ikke å la være. Jeg må gjøre det en anmelder trolig bør styre unna dersom hun er opptatt av å bevare sin integritet for ettertiden. Jeg vil forutsi et forfatterskaps skjebne: Lars O. Engebretsen vil få bred plass i fremtidens lyrikkantologier. Jeg håper profetien slår til, ikke for Engebretsens skyld, men for ettertidens"
ARNE OLAV L. HAGEBERG, VÅRT LAND
"Samling" er Lars R. Engebretsens tredje diktsamling, og viser en ny vending i forfatterskapet. Som i de to tidligere samlingene kjennetegnes diktene av åpenbare lydlige og rytmiske kvaliteter, men årets samling er åpnere, og har et episk tilsnitt. Diktene er rytmiske, uten å miste sin frie form, og leseren blir presentert for et tids- og handlingsforløp uten at diktene mister sin fortetning og konsentrasjon om øyeblikket. Lars R. Engebretsen har skrevet en sterk og sår samling om forholdet mellom en far og en sønn, der sønnen forsøker å komme til en klarhet i sitt forhold til faren i tiden umiddelbart etter farens død.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2005
ISBN 9788249501823
Innbinding Pocket
Tittel Samling
Bokgruppe 413
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Lars R. Engebretsen

Lars R. Engebretsen

Lars R. Engebretsen er født i 1974 i Moss. Han debuterte i 2000 med diktsamlingen Transevannet og utga Fotarbeidet i 2002 og Samling i 2005.

 

Utgitt på Oktober:

2005 Samling (Dikt)
2002 Fotarbeidet (Dikt)
2000 Transevannet (Dikt)
Les mer