Rolig sone

roman

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249513239
 
"eit sjeldsynt skrivetalent ... Det er noko dobbelt i Lives natur, og dette gjer henne til ein samansett og nyansert karakter av ei støyping som fort fører tanken mot Cora Sandels litterære persongalleri ... I tillegg til å vere ein observant psykolog og sosiolog har Solstad-Nøis også blikk for det komiske ... Gjennom to romanar har ho vist at ho har noko å fare med"
 
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
 
"Ingvild Solstad-Nøis fortsetter undersøkelsene av norsk hverdagsliv ... Lives opplevelse av motsetningen mellom klaustrofobien i hjemmet og naturens rå løft i nattemørket, er godt skildret. Aamunds manglende svar og Lives utrettelige handlingsiver leder paret inn i nye pinlige episoder, som både er underholdende, paradoksale og tankevekkende. Et Gandhi-sitat mot slutten er et ironisk speil: «Your life is your message». Romanen om Live og hennes nærmeste utgjør dette dystre, flertydige budskapet"
 
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN
 
"Solstad-Nøis forteller hvordan mistanke og sjalusi ikke bare kan ødelegge forholdet mellom mennesker, men redusere den som eier tankene til en forknytt, smålig og nesten ondskapsfull partner ... Romanen tar opp et aktuelt tema; alvorligere enn vi vanligvis tenker over ... Rolig sone er likevel ingen dyster roman ... hun lar dialogen dirre av disharmoni og vi lurer spent på hvor lenge dette forholdet kan holde ... Solstad-Nøis skriver godt. Hun bruker scener for å dramatisere, mens språket er presist, konkret og billedlig. På ny har hun levert en roman som er velkomponert, spennende og god. Og som uten å virke påtrengende, gir oss et tankevekkende apropos til alvorlige samfunnsproblem"
 
MARGOTH HOVDA-LIEN, NORDLYS
 
"Det som gjerne kalles «den vanskelige andreboka» ser ikke ut til å ha vært så vanskelig for Ingvild Solstad-Nøis. Etter en fin debut for to år siden, løfter hun seg ytterlige flere hakk i årets roman Rolig sone ... ei samlivshistorie som er beundringsverdig presist, finstemt og nyansert i framstillingsformen. Ingvild Solstad-Nøis holder seg foreløpig i det lille formatet, men gjør det med sikker hånd. Det virker virkelig som det er et forfatterskap på gang her"
 
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
Live mistenker Aamund for utroskap. Sønnen Eskil på tolv stoler ikke på faren sin han heller. Når de bare får flyttet inn i det nye, arkitekttegnede huset, vil familien fungere bedre, tenker Live. I mellomtiden drar hun og Aamund på overnattingstur til en turisthytte i skogen, for å dyrke ekteskapet og kjærligheten. Men de er ikke de eneste. Et fremmed par kommer ramlende inn døra, med konjakk og brudekjole i sekken. "Rolig sone" er en roman om å ydmyke seg selv og sine nærmeste, om å begå nesten umerkelige overgrep, og om maktbalansen mellom mennesker som innbitt forsøker å elske hverandre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249513239
Innbinding Ebok
Tittel Rolig sone
Bokgruppe 852
I salg 03.10.2013
Design Exil Design
Emne Romaner Utroskap Ekteskap og parforhold Familie Skjønnlitteratur
Ingvild Solstad-Nøis

Ingvild Solstad-Nøis

Ingvild Solstad-Nøis (f. 1973) er bosatt i Tromsø. Hun debuterte i 2011 med romanen Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit, og i 2013 utkom romanen Rolig sone. Solstad-Nøis har mottatt Troms kommunes arbeidsstipend for kunstnere. Eid er hennes tredje bok.

Les mer