Revolutionary road

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249520978
Revolutionary Road utspiller seg i USA midt på 50-tallet. Frank og April Wheeler har bosatt seg i Revolutionary Road, en idyllisk gate i en forstad til New York. Han pendler til jobben i markedsavdelingen i et stort kontormaskinfirma, mens hun er hjemmeværende med to små barn. Både Frank og April har hatt store forventninger til livet - han skulle bli forfatter, hun skuespiller. De skulle leve som moderne intellektuelle, og nå er de fanget i et småborgerlig liv med vennemiddager, kjedsomhet og krangler. Men da April kommer med det revolusjonerende forslaget at de skal flytte til Paris, der hun skal forsørge dem og Frank skal finne seg selv, åpnes nye avgrunner.
Revolutionary Road ble mottatt som en litterær sensasjon da den utkom i 1961. I dag er den en moderne amerikansk klassiker.
«En fantastisk roman, like aktuell i dag som da den ble skrevet!»
GABRIEL VOSGRAFF MORO, VG
"til de av dere som ikke har lest Richard Yates før, kan jeg bare si: Jeg misunner dere"
TERJE THORSEN, DAGBLADET
"Yates fremstår like kraftfull, slående og medrivende som han må ha gjort da han rev kritikerne med seg og var nær ved å få National Book Award for debutromanen ... forbløffende og intens"
LEIF EKLE, NRK P2
"Min tids Store Gatsby ... en av de beste bøkene fra en i min generasjon"
KURT VONNEGUT

«Realisme, naturalisme, samfunnssatire - de vanlige kritikerkategoriene - kommer alle til kort overfor
denne strålende boken»
RICHARD FORD

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2019
ISBN 9788249520978
Innbinding Pocket
Tittel Revolutionary road
Bokgruppe 504
Oversetter Agnete Øye
I salg 14.02.2019
Emne New York Småbyer Etterkrigstiden Skjønnlitteratur Romaner Ekteskap og parforhold

Richard Yates

Richard Yates [1926–1992] ble født i Yonkers, New York. Etter å ha tjenestegjort i hæren under Den andre verdenskrig, jobbet han som tekstforfatter i markedsavdelingen til Remington Rand, og var en kort tid taleskriver for senator Robert Kennedy. Senere underviste han i skrivekunst ved en rekke sentrale amerikanske universiteter.

Richard Yates debuterte som romanforfatter i 1961 med Revolutionary Road, som ble nominert til National Book Award. Andre romaner er A Special ProvidenceDisturbing the PeaceThe Easter ParadeA Good SchoolYoung Hearts Crying og Cold Spring Harbor. Han utga to novellesamlinger: Eleven Kinds of Loneliness og Liars in Love.

Les mer

Nyheter

Ukas klassiker | Revolutionary Road av Richard Yates

Ukas klassiker er Richard Yates Revolutionary road. Yates debutroman ble en sensasjon da den kom ut I USA I 1961.
Les mer