Revolutionary road

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249520978
«Min tids Store Gatsby ... en av de beste bøkene fra en i min generasjon»
KURT VONNEGUT
«Yates fremstår like kraftfull, slående og medrivende som han må ha gjort da han rev kritikerne med seg og var nær ved å få National Book Reward for debutromanen ... Å bli med inn i Yates´ historie om helt alminnelige mennesker i helt alminnelige hus i helt alminnelige liv er en forbløffende og intens reise som ligger teateropplevelsen nær – uten noengang å bli teatralsk eller kunstlet ... knakende god»
LEIF EKLE, NRK P2
«til de av dere som ikke har lest Richard Yates før, kan jeg bare si: Jeg misunner dere»
TERJE THORSEN, DAGBLADET
«En fantastisk roman, like aktuell i dag som da den ble skrevet! ... Hans glassklare prosa og suverent skildrede portretter av vanlige menneskers liv, viser hva realisme i litteraturen kan oppnå nå den er på sitt aller fineste og mest presise ... Yates har full kontroll over sine karakterer og veksler uanstrengt mellom fortellerperspektivene»
GABRIEL VOSGRAFF MORO, VG
«Realisme, naturalisme, samfunnssatire - de vanlige kritikerkategoriene - kommer alle til kort overfor denne strålende boken»
RICHARD FORD
«Klassiker endelig på norsk. Et forstadsdrama om å bryte med forventninger og om håpet som langsomt smuldrer bort»
GABRIEL MICHAEL VOSGRAFF MORO, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG
«Rystende i sin lavmælte desperasjon, skrev en anmelder. Jeg er enig. Romanen gir både et tidsbilde av USA på 1950-tallet og et innblikk i det småborgerlige familielivet. Alt er alminnelig og selvfølgelig ikke det minste alminnelig»
THOMAS MARCO BLATT, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, DAGBLADET
«Fortettet, intelligent, satirisk, morsom, håpløs, melodramatisk, språklig presis roman ... I Agnete Øyes glimrende oversettelse kan vi her til fulle se hvor presis Yates er i språket, hvor god han er til liksom å lete frem og stille skarpt på små detaljer i måten personene fremstår og oppfører seg på»
PREBEN JORDAL, KLASSEKAMPEN
«til de av dere som ikke har lest Richard Yates før, kan jeg bare si: Jeg misunner dere. Dere står ved inngangen til et unikt forfatterskap og en forfatter med litterært slektskap til eminente skriftstillere som Scott Fitzgerald og John Cheever … Richard Yates gjør i Revolutionary Road noe svært få forfattere klarer. Han tar det åndløse og gjør det vesentlig, og romanen river leseren med seg i sin intime alminnelighet … Revolutionary Road er eminent»
TERJE THORSEN, DAGBLADET
«Etter bare å ha lest en side, stod det klart for meg at dette var en eksepsjonell forfatter ... som Richard Ford påpeker, er romanen svært vanskelig å overgå i å virke stilistisk ubesværet, være fullstendig tilgjengelig, ha en lysende detaljrikdom, og i å ta oss fullt på alvor som mennesker. Den er kompromissløs og hjerteskjærende, men også morsom ... det eneste fornuftige er i grunnen å gå til innkjøp av samtlige av Yates' bøker, og å lese dem grundig - flere ganger»
LARS FR. H. SVENDSEN, AFTENPOSTEN
«Her er mer enn god litteratur; her er det som, ut over å være god litteratur, gjør en bok umiddelbart, intenst og fabelaktig levende. … et mesterverk»
TENNESSEE WILLIAMS
«en amerikansk romanklassiker … Like rystende i sin lavmælte desperasjon nå som da den kom i 1961 … en virkelig perle … Dette er stor litteratur»
OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN
«en vesentlig og viktig bok»
SINDRE BREMNES, NATIONEN

Revolutionary Road utspiller seg i USA midt på 50-tallet. Frank og April Wheeler har bosatt seg i Revolutionary Road, en idyllisk gate i en forstad til New York. Han pendler til jobben i markedsavdelingen i et stort kontormaskinfirma, mens hun er hjemmeværende med to små barn. Både Frank og April har hatt store forventninger til livet - han skulle bli forfatter, hun skuespiller. De skulle leve som moderne intellektuelle, og nå er de fanget i et småborgerlig liv med vennemiddager, kjedsomhet og krangler. Men da April kommer med det revolusjonerende forslaget at de skal flytte til Paris, der hun skal forsørge dem og Frank skal finne seg selv, åpnes nye avgrunner.


Revolutionary Road ble mottatt som en litterær sensasjon da den utkom i 1961. I dag er den en moderne amerikansk klassiker.Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2019
ISBN 9788249520978
Innbinding Pocket
Tittel Revolutionary road
Bokgruppe 504
Oversetter Agnete Øye
I salg 14.02.2019
Emne New York Småbyer Etterkrigstiden Skjønnlitteratur Romaner Ekteskap og parforhold

Richard Yates

Richard Yates [1926–1992] ble født i Yonkers, New York. Etter å ha tjenestegjort i hæren under Den andre verdenskrig, jobbet han som tekstforfatter i markedsavdelingen til Remington Rand, og var en kort tid taleskriver for senator Robert Kennedy. Senere underviste han i skrivekunst ved en rekke sentrale amerikanske universiteter.

Richard Yates debuterte som romanforfatter i 1961 med Revolutionary Road, som ble nominert til National Book Award. Andre romaner er A Special ProvidenceDisturbing the PeaceThe Easter ParadeA Good SchoolYoung Hearts Crying og Cold Spring Harbor. Han utga to novellesamlinger: Eleven Kinds of Loneliness og Liars in Love.

 

Utgitt på Oktober:

2019 Revolutionary road (Roman)
2012 Ordensforstyrrelse (Roman)
2011 Påskeparaden (Roman)
Les mer

Nyheter

Ukas klassiker | Revolutionary Road av Richard Yates

Ukas klassiker er Richard Yates Revolutionary road. Yates debutroman ble en sensasjon da den kom ut I USA I 1961.
Les mer