Strålende kritikker til Matias Faldbakkens Vi er fem i Tyskland

 

 

 

 

 

 

Strålende kritikker til Matias Faldbakkens Vi er fem i Tyskland

 

 

 

Matias Faldbakkens prisbelønte roman Vi er fem er nylig utkommet i Tyskland, og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg. Boken får strålende skussmål i blant annet Frankfurter Allgemeine Zeitung og Süddeutsche Zeitung. Anmelderen i Frankfurter Allgemeine Zeitung mener boken er «en håndverksmessig nesten uforskammet nøye meislet, tragisk fortelling som spinner mot et ekte høydepunkt».


Vi er fem ble tildelt både Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris da den utkom i 2019. Boken var også nominert til Nordisk råds litteraturpris og Ungdommens kritikerpris. Vi er fem er også utkommet i Danmark til svært gode kritikker. «En strålende bok fra et av Skandinavias mest interessante forfatterskap», het det i danske Information. 

Tyske anmeldersitater: 

 

«Faldbakkens Vi er fem er en av de sjeldne romanene man ikke burde si noe om på forhånd – folk bør rett og slett åpne boka og lese … Vi er fem er et drama om dop og manndom, en satire på provins og ekteskap, en håndverksmessig nesten uforskammet nøye meislet, tragisk fortelling som spinner mot et ekte høydepunkt – og midt oppi det hele er det et overraskelsesmoment som forvandler den først påfallende vanlige romanen til et sci-fi-horror-kunsteventyr … Og så sitter vi der og måper, med en bok som brått fikk et teknologikritisk islett. Det er akkurat sånn det kommer til å gå»
FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG


«Med stor fortellerteknisk dyktighet bygger Faldbakken opp en spenning som vi vet vil ende med katastrofe»

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG
 

«storslått fortellerteknikk – dystert, foruroligende, underholdende og groteskt.

Mot slutten av Matias Faldbakkens seneste roman Vi er fem, snapper leseren etter været og lar lektyren langsomt synke inn. Innholdet forbløffer, sjokkerer, morer, forvirrer og skremmer. Nordmannen har klart å skape en like storslått som original blanding av familiedrama, skrekk-phantasy og sosialstudie, innholdsmessig så vel som fortellerteknisk»

APA 


«en av årets heftigste bøker»

FREIES WORT SONNEBERG

 

«like mye skrudd og sjokkerende, morsomt og forbløffende. Thriller, fantasy og fiction – alt på én gang»

REIN ZEITUNG

 

«Vi oppdager også at provinsfarse og sci-fi, tragedie og Frankenstein kan finne sammen til noe ytterst underholdene. Romanen (…) har fortjent mer enn bare den norske Kritikerprisen 2019. Leve sjangerblandingen!»

STERN

 

«Språklig upåklagelig og svært modig gjort - forfatteren har et solid grep om sine karakterer og blåser liv i en leirklump»
VORARLBERGER NACHRICHTEN

 

Les mer om boka her https://oktober.no/vi-er-fem-2