Spansk suksess for Nina Lykke

 

 

 

Spansk suksess for Nina Lykke

 

 

 

Nina Lykkes prisvinnende roman Full spredning gjør det svært godt i Spania, og forlaget Gatapardo trykker nå et fjerde opplag av boken. Det har vært store oppslag og strålende kritikker i spanske medier, blant annet i landets største nyhetsavis El Pais. Suksessen har ført til at forlaget nylig kjøpte rettighetene til Lykkes roman Nei og atter nei.

 


Full spredning er solgt til 17 land. Boken har allerede blitt varmt mottatt i Sverige og Danmark, hvor den gikk raskt inn på bestselgerlistene. 

Spanske anmeldere om Full spredning. En legeroman (spansk tittel: Estado de malestar): 
 

«Årets bok i Norge: et slag mot den nordiske lykken. Intelligent satire, med et sylskarpt kjønnsperspektiv … Denne boken er skrevet med kirurgisk presisjon … forbløffende og avhengighetsskapende … Gjennom legens blikk på pasientene kjenner vi igjen menneskelig svakhet, og det usammenhengende og selvmotsigende som vi alle bærer med oss … Full spredning vil gi deg en følelsesmessig bakrus. Men jeg klarte ikke slutte å lese dette virkelighetsnære mesterstykket av Nina Lykke»
ANA ABELENDA, LA VOZ DE GALICIA

 

«Å betrakte Elin som en ren stereotype av det norske velferdssamfunnet, ville være å redusere denne rikt nyanserte karakteren som leseren kan glede seg over. Hennes reaksjoner og konflikter vil være kjent for mange lesere; vi trenger ikke gå lenger enn til vanen med å fråtse i TV-serier med et alltid fullt glass vin i hånden. Er det slik av Nord-Europa ikke er så forskjellig fra den sørlige del?"

MERCEDES CEBRIÁN, EL PAIS (SPANIA)

«en nådeløs og svært god satire om det som bor i lengselen og nostalgien … Forfatteren er kvikk, enkel og sylskarp i stilen når hun graver i utilfredsheten til de stakkars ulykkelige, som har alt og likevel klager uten stopp … Boka beskriver nådeløst og satirisk det samfunnet vi lever i»
ÁNGEL SILVELO GABRIEL, TODOLALITTERATURA.ES   

 

«hva går gjennom hodet til en fastlege, som dag etter dag møter den samme type pasient som snakker om gluten, spenning, laktose, sykdommen han har lest om på internett og den innbilte uvelheten han søker en kjapp løsning på? Nina Lykke går inn i en av disse fastlegenes liv»
BEGOÑA ALONSO, ELLE, ANBEFALTE BØKER 

 

«Tragisk, tankevekkende og velskrevet»
BERTA GÓMEZ, RADIO PRIMAVERA SOUND

 

«Full spredning løfter sløret for de alltid perfekte nordiske landene og stiller spørsmål ved om ikke dette kravet om å være lykkelig gjør oss til svært triste mennesker»

EVA CONSCULLUELA, HERALDO DE ARAGÓN

 

Full spredning var den mest solgte norske romanen i 2019. Samlet opplag er nå på 83 000 eksemplarer.

 

Relevante utgivelser