Linda Boström Knausgårds Oktoberbarn inn på 3. plass på bestselgerlista

Etter kun en drøy uke i salg inntar Linda Boström Knausgårds roman Oktoberbarn tredjeplassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste. På e-boklista ligger boken på sjetteplass

Oktoberbarn har fått anmelderne til å hente frem superlativene. Boken har allerede fått terningkast seks i både VG og Adresseavisen, og i Dagens Næringsliv heter det at Oktoberbarn «viser hvorfor forfatteren er en av de beste Sverige har å by på i dag – kanskje den beste».

"Linda Boström Knausgård har en billedskapende evne som løfter hennes nye roman Oktoberbarn opp til et enestående kunstnerisk nivå ... så lysende og vakker prosa at det føles som om den gjennomstrømmer leseren"
SINDRE HOVEDNAKK, VG, Terningkast 6

"Råsterkt om sykdom, skilsmisse og sorg … et språk som lyser sterkt over et mørke"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN, Terningkast 6

"Boström Knausgårds prosa er vakker og melodiøs, poetisk og ofte slående … Oktoberbarn er en begavet og sterk roman, sorgfull og sint. "
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET, Terningkast 5

«Linda Boström Knausgård skriver uvanlig godt, med korte, poengterte setninger i et rytmisk språk, hvor ingenting virker overflødig … Som alle dyktige forfattere bruker Boström Knausgård egne erfaringer til å si noe allment om å miste sin identitet»
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE, Terningkast 5

«Det syder og koker i Linda Boström Knausgårds nye roman. Det gnistrer i setninger, der det allmenngyldige og gjenkjennelige står side om side med det private»
KNUT HOEM, NRK BOK

«Hovedpersonens oppvekst, sykdomsforløp og skilsmisseprosess skildres i et helt særegent poetisk språk, med enkle setninger – noen er som knyttnever i magen, andre som små, lysende kunstverk. Og hun er morsom og lun også, glimter til med lys og varme i det mørke»
LLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

"I den selvbiografiske romanen Oktoberbarn, som nå lanseres på norsk, viser Linda Boström Knausgård hvilken strålende forfatter hun er. Direkte, åpen og sårbar formidler hun erfaringer i et språk barbert for sentimentalitet og jåleri"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN

"en opprivende betroelse fra et tungt deprimert menneske som i stedet for bedring, erfarte åssen strømmen reiv i stykker minnene hennes … I tilbakeblikkene viser Boström Knausgård fram sine kunstneriske kvaliteter, som bunner i en rå og kompromissløs skrivemåte"
EIRIK ENGBLAD, VÅRT LAND

"Med litteraturen som siste våpen kjemper Linda Boström Knausgård på samtlige av livets fronter … Når Boström Knausgård formulerer sitt gripende litterære tilsvar på diagnosen ‘bristande virkelighetsuppfatning’, står hun fram som en moderne utgave av den ressurssterke pasienten som trosser autoritetenes umyndiggjørelse og evner å ta igjen med pennen, akkurat slik Amalie Skram og Knut Hamsun i sin tid gjorde"
HENRIK KEYSER PEDERSEN, KLASSEKAMPEN (anm. av den svenske utgaven)

"vi lesere må tåle at Oktoberbarn er et uryddig, ujevnt og vanskelig verk. Det er det som gjør den til en virkelig verdifull bok"
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET (anm. av den svenske utgaven)

Linda Boström Knausgård (f. 1972) debuterte i 1998 med diktsamlingen Gör mig behaglig för såret. Hennes kritikerroste novellesamling Grand Mal (2011) ble etterfulgt av romanen Helioskatastrofen (2013), som regnes som Boström Knausgårds internasjonale gjennombrudd. For romanen Velkommen til Amerika (2016) ble Boström Knausgård nominert til Augustprisen og Svenska Dagbladets litteraturpris. Oktoberbarn utkom i Sverige høsten 2019, til strålende kritikker.

Foto: Jasmine Storch