Nina Lykkes Full spredning tilbake på førsteplass på bestselgerlista
 

 

 

 

 

Nina Lykkes Full spredning tilbake på førsteplass på bestselgerlista

 

Nina Lykkes prisbelønte og kritikerroste Full spredning. En legeroman gjenerobrer denne uka førsteplassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste. Boken, som var den mest solgte norske romanen i fjor, har nå ligget på bestselgerlista hele 28 uker i strekk. Full spredning selger også godt i e-bok og ligger for øyeblikket på sjuendeplass på e-boklista.

 


Se listene her: 
http://www.bokhandlerforeningen.no/boklista

http://www.bokhandlerforeningen.no/boklista/E-BOKlista/740
 

Full spredning er nylig utkommet i Sverige, hvor boken er nominert til Årets bok 2020. For Full spredningmottok Lykke Brageprisen og ble nominert til Bokhandlerprisen 2019 her hjemme. Samlet opplag er på hele 60 000 eksemplarer. Rettighetene er så langt solgt til 13 land. 

Lykkes legeroman er, vil jeg påstå, svært effektiv medisin - mot det meste”

FEMINA, 5 av 5 stjerner (Sverige)

«Hysterisk morsomt om middelklassens lille liv … Sist jeg ble glad på akkurat denne måten av en bok, var da jeg for et drøyt år siden leste Nei og atter nei … Full spredning er hysterisk, lakonisk morsom og kirurgisk presist treffsikker, jeg liker alt med denne romanen … Fremfor alt er Lykke helt utrolig som ser alt dette, alt det latterlige, smålige og falske, samtidig som hun beholder empatien. Hun gjennomskuer mennesker uten å slakte, avslører dem uten å forakte. Takk så mye, Nina Lykke»
REBECKA ÅHLUND, KRISTIANSTADSBLADET ((Sverige)

"satirisk og svært morsomt om gjenkjennelige mellommenneskelige fenomener ... med årets roman har hun også etablert seg som en virkelig kritikerfavoritt"
ADRESSEAVISEN, Årets beste norske roman 2019

"Ingen beskriver vel den hvite middelklassens uutholdelige letthet morsommere enn Lykke"
TRINE SAUGESTAD HATLEN, VG, Årets beste bøker 2019

"Smart og skarp og morsom, men med nok varme og kjærlighet i bunnen til at det ikke føles slemt. Bare godt"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN, Årets beste bøker 2019

"Det er mange år siden jeg har ledd så overgivent langt og lenge av en bok, som da jeg leste Lykkes Brageprisvinnende legeroman"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET, Årets beste bøker 2019

"Lykkes vittige samtids­ og menneske­forakt er så sterk at jeg føler meg forpliktet til moralsk harme, men nei, jeg koser meg altfor mye"
BJØRN IVAR FYKSEN, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2019

"En legeroman av sjelden kvalitet: raseri, ironi, sprudlende overskuddsroman"
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD, Årets beste bøker 2019

"Nina Lykke vant Norges mest kjente litteraturpris, Brageprisen, for dette satiriske lykketreffet av en roman"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN, Årets beste bøker 2019

"Skarpt, sanselig og svært underholdende om fastlegen Elins utroskap og de opprørende hendelsene i kjølvannet av det. I tillegg er romanen ubetalelig morsom"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN 

"Lykkes utroskapsroman burde skrives ut på blå resept. Sylskarpt og fornøyelig om det forbudte"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

"Lykkes enda bedre! Få lykkes bedre med å harselere med oss bortskjemte nordmenn enn Nina Lykke ... Det er flaut og gjenkjennelig, morsomt og mørkt"
TRINE SAUGESTAD HATLEN, VG 

"Lykke skriver med en suveren blanding av erkjennelse og humor"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET 

"Satiren er skarp og ramsalt … Med eit sikkert grep om forteljing og språk syner forfattaren oss dårskapen i tida vi lever i - og at nokpunktet for lengst er overskride"
HILDE VESAAS, DAG OG TID

"Romanen er breiddfull av småleg sneversyn, usympatiske uvanar og ekle karaktertrekk som det er vekselvis frydefullt og forferdeleg å kjenne seg sjølv og andre att i. Det halve kunne vore nok. Det heile girFull spredning fullt trøkk, full kraft"
EIVIND MYKLEBUST, KLASSEKAMPEN

"Nina Lykke stiller helt rett diagnose i legeromanen Full spredning … Her får det velfødde og oljesmurte norske folk anno 2019 sitt pass påskrevet, sitt indre framvist"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

"Lykke blir ofte nevnt i sammenheng med forfattere som Agnes Ravatn og Marit Eikemo, som også skriver satirisk om hverdagslivets håp og illusjoner. Men romanene hennes fremstår hakket mer litterære; de befinner seg et sted mellom urolig eksistensgrublen og enkel underholdning. Lykke kan like gjerne sammenlignes med Vigdis Hjorth, Dag Solstad eller Kristine Næss … Stilen til Lykke er effektiv, ren og ofte full av ironi. Hun skriver med enkel eleganse, og Elins refleksjoner rommer mye skrudd klokskap"
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET

"Bragepris-nominerte Nina Lykke er nærmest sin egen sjanger for tiden. Underholdende romaner som ikke kan avskrives som kun det"
VIDAR KVALSHAUG, BOK365 

 

 

Relevante utgivelser