Maria Navarro Skarangers nye roman til Danmark

 

 

 

Maria Navarro Skarangers nye roman til Danmark

 

 

 

Maria Navarro Skarangers roman Emily Forever utkom 20. august til strålende kritikker. Nå er rettighetene solgt til det velrenommerte forlaget Gutkind i Danmark. 


Forlagsdirektør i Gutkind, Jacob Søndergaard, er svært glad for nyanskaffelsen:

”Maria Navarro Skarangers navn kom til oss fra mange kanter, overalt blir hun fremhevet som en av de mest interessante forfatterne i norske litteratur akkurat nå. Emiliy forever overbeviste oss fullstendig. En roman med insisterende kunstnerisk kraft, et klart blikk på samfunnet og med et varmt menneskehjerte. Det er en ære for Gutkind å skulle introdusere dette unge forfatterskapet for danske lesere”, sier Søndergaard.

 

Forlaget Gutkind utgir blant andre Helle Helle, Kjell Westö, Carl Frode Tiller og Matias Faldbakken.

 

Anmelderne om Emily forever

 

"Hun fortjener Brageprisen. Maria Navarro Skaranger skriver med kløkt og hjerte om hvemsomhelstene i samfunnet i en fulltreffer av en roman … Finnes det noe rettferdighet i verden, vil prisene også rase over tredjeboken Emily forever, for dette er hennes klart beste – så langt … Skaranger er et lysende litterært talent … ‘Se på henne da’, skriver Skaranger, og leseren ser virkelig Emily. Gjennom dette intenst spørrende blikket lever vi oss inn i hennes liv, som jo er noe av det beste litteraturen kan gjøre … Elegant!"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

"Skaranger skriver inderlig vakkert om en retningsløs tilværelse som tilsynelatende er genetisk betinget … Emily forever innfrir de høye forventningene. Skaranger skriver nært og følsomt om tilstander av grå hverdag, av TV-lyd som eneste adspredelse og tanker som er for tunge til å tenkes … Fortellergrepet er interessant og originalt … Skarangers varme språk og inderlige sympati med Emily lyser gjennom hele romanen"

 INGER BENTZRUD, DAGBLADET (terningkast fem)

"’Dette er en fantastisk bok’, tenkte jeg da jeg var ferdig med Maria Navarro Skarangers nye roman Emily forever … det er skrevet så intuitivt og vakkert! … Det er som fortelleren imiterer Emilys utflytende kropp og utvaskede sinn. Skarangers språk formidler hvordan det oppleves å være veldig, veldig trett, og det er imponerende å få til fortellerteknisk … Her gir Skaranger en fantastisk beskrivelse av hvordan klasseforakt ofte uttrykkes i Norge ... Klasseanalysen overskygger imidlertid ikke det allmennmenneskelige aspektet i romanen"

INGEBORG MISJE BERGEM, VÅRT LAND

"Forfatterskapet sprer en underlig, fin energi – i de to første bøkene med en intens jeg-forteller. I Skarangers tredje bok skifter fortellerperspektivet, med bruk av flere stemmer … Skaranger skaper stor bevegelighet i teksten … Familiens historie og klassetilhørighet vises på ulike måter … godt tenkt, godt skrevet"

TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN

 

Maria Navarro Skaranger er født i 1994 og er fra Oslo. Debutromanen hennes, Alle utlendinger har lukka gardiner, ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris 2015. I 2018 utkom den kritikerroste romanen Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen). For denne ble Skaranger tildelt Osloprisen 2018 og EUs litteraturpris 2020. Hun fikk Bjørnsonstipendet i 2019 og Oktoberstipendet i 2021. Emily forever er Skarangers tredje roman.