Weidner-Olsens debutroman hylles av anmelderne – nå i nytt opplag

 

 

 

Weidner-Olsens debutroman hylles av anmelderne – nå i nytt opplag

 

Per Marius Weidner-Olsen debuterte med romanen Jeg hadde en oppvekst som ligner min egen i slutten av juli. Boken har fått usedvanlig gode kritikker, med terningkast seks i Dagbladet og Stavanger Aftenblad. Nå trykkes boken i et nytt opplag. Samlet opplag er på 2100 eksemplarer.


«En like klassisk som sterk romandebut, med overraskende aktuelle innspill til dagens diskusjon om seksualitet og samtykke» skriver kulturredaktør Ane Farsethås i dagens utgave av Morgenbladet. I Dagbladet het det at «Per Marius Weidner-Olsen har skrevet noe så sjeldent som et forsvar for det syndige mennesket. Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen er rett og slett stor fortellerkunst og en imponerende debut!». Dagens Næringslivs anmelder slo fast at dette er «en debutroman som sitter fra første setning». Adresseavisens anmelder var ikke mindre imponert: «Sjelden leste man en roman så breddfull av selvrefleksjon, av refleksjon omkring romanen som kilde til erkjennelse».

 

"Med sine intense, dvelende og reflekterte skildring av det forbudte og hemmeliges betydning i livet, kan Jeg hadde en oppvekst neste som min egen få en til å tenke på de store klassikerne innen sjangeren … fra første til siste setning fremstår han som en helt usedvanlig moden og stilsikker debutant … Per Marius Weidner-Olsen har skrevet noe så sjeldent som et forsvar for det syndige mennesket. Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen er rett og slett stor fortellerkunst og en imponerende debut!"

 MARIUS WULFSBERG, DAGBLADET

"Imponerande stilsikker og velkomponert debut om korleis me skapar fortida vår … måten hans er å gå kompromisslaust inn i materialet, med ein gjennomført lojalitet til det litterære som framstillingsform. Stilen kan verka i overkant essayistisk, analytisk og filosoferande, med lange og avanserte refleksjonar. Likevel er språkføringa intens, original og medrivande på ein kvernande måte. Blikket er på same tid framand og underleg kjent. Rett og slett ein særs imponerande debut … dei færraste er like modige og ambisiøse, både i form og innhald … Falske minne? Muligens. Men ekte litteratur"

 LEIF TORE SÆDBERG, STAVANGER AFTENBLAD

"En debutroman som sitter fra første setning... Debutant Per Marius Weidner-Olsen leverer en uhyggelig og særegen oppvekstskildring fra Bærum i 1970-årene... Språket er intenst og fartsfylt, og samtidig sanselig og poetisk. Dette er bunnsolid litteratur: snedig komponert, nydelig skrevet."

ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

 

"Debutanten tar kunsten å se seg selv utenfra til svimlende høyder … Sjelden leste man en roman så breddfull av selvrefleksjon, av refleksjon omkring romanen som kilde til erkjennelse"

 FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN

 

«en overraskende fruktbar leseropplevelse som peker lukt inn i akutt relevante problemstillinger. Den første delen av romanen er nemlig en finstemt skildring av gråsoner i den unge hovedpersonens grenseutforskende seksualitet, og en mangebunnet refleksjon over hvordan minner om slike erfaringer kan endre betydning gjennom livet … Vi har opplagt å gjøre med en belest forfatter som skriver litteratur som snakker med annen litteratur; ikke på noen høylytt brautende måte, men med en setningsbygging og en idéverden som synes inspirert av flere av de store mesterne innen norsk roman- og novellekunst de siste femti-seksti årene»

ANE FARSETHÅS, MORGENBLADET