Dansk ros til Matias Faldbakken – «Et av Skandinavias mest interessante forfatterskap»

 

 

 

Dansk ros til Matias Faldbakken – «Et av Skandinavias mest interessante forfatterskap»

 

Matias Faldbakkens prisbelønte roman Vi er fem er nå ute i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg og boken vekker stor begeistring hos danske anmeldere. 

 


Vi er fem har fått terningkast 5 i Politiken, Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad. I Information heter det at boken «tar den litterære tidsånden på kornet … Som leser er man fullstendig grepet fra de første setningene». Anmelder Tue Andersen Nexø mener dette er «en strålende bok fra et av Skandinavias mest interessante forfatterskap» Jyllands-Postens anmelder skriver at Faldbakkens roman er «ustyrtelig morsom og dypt foruroligende». I Kristeligt Dagblad beskrives boken som en «vill og vilt fascinerende fortelling». 

Weekendavisen trykket et stort portrett av Faldbakken i forrige uke. Journalist David Jacobsen Turner innledet saken slik: «Per Petterson møter Pinocchio og Mary Shelley møter Metallica når Matias Faldbakken forteller om hybris og amfetaminrus i bygda med luksusjorden».
https://www.weekendavisen.dk/2020-21/boeger/da-formede-herren-mennesket-af-jord


For Vi er fem ble Faldbakken tildelt Kritikerprisen 2019 og P2-lytternes romanpris. Den er nominert til Nordisk råds litteraturpris. Rettighetene er så langt solgt til ni land. 

Linker til anmeldelsene:

https://www.weekendavisen.dk/2020-21/boeger/livet-i-lerklumpen
https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2020/05/matias-faldbakkens-fem-rammer-litteraere-tidsaand-paa-kornet?lst_frnt

https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/anmeldelser/litteratur/ECE12114255/matias-faldbakken-er-tilbage-med-en-roman-der-er-ustyrligt-morsom-og-dybt-foruroligende/?fbclid=
https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/norsk-forfatter-vaekker-en-lerklump-til-live?fbclid= 
https://politiken.dk/kultur/boger/art7550465/Fem-hjerter-Billedkunstner-har-skrevet-en-vidunderlig-underlig-roman