Pre-Schengensekvens. Ikke-kone-brevene

dikt

Velg format

kr 199
ISBN
9788249506354
”Årets dikt-debutant. Rune Berglund Steen skriver dikt som drar inn politiske spørsmål. Mangfoldige dikt om ualminnelig kjærlighet … Teksten er i det hele tatt ganske imponerende i sin mangfoldige bruk av lyriske så vel som narrative virkemidler … Jeg har veldig stor sans for Berglund Steens poetiske praksis, som åpner for flere språklige uttrykk og makter å dra et spenn av litteratur, politikk og populærkultur inn i diktene. Etter å ha lest årets diktdebutanter, har jeg ingen problemer med å kåre Pre-Schengensekvens. Ikke-kone-brevene til den beste debutsamlingen i 2009”
THOMAS MARCO BLATT, DAGBLADET
”Rune Berglund Steen bryt med forventningar … Det er ei interessant historie, og det er ei poetisk nerve i den som blir skildra … Derfor er boka god: Ho er poetisk i måten å nærma seg verda på, men tillet seg å ikkje heile tida vere poetisk i uttrykket …Flink ung mann har oppfatta kva det er ein ikkje skal gjera. Og vel å gjera det likevel … Det er ein ekstra bonus at ein ikkje behøver å vera nokon van lyrikklesar for å få noko ut av dei”
HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
”Steens styrke er at han makter å gjøre den politiske kritikken ytterst personlig og konkret … Steen gjør Norge til et land i verden. Han peker fremover i det litterære landskapet”
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN
”Rune Berglund Steen har med Pre-Schengensekvens … levert en stilsikker debut som tvinger politikken inn i den intimsfæren den helst vil unngå”
REVIEW_SOURCE
Mens jeg skrev mine rapporter, skrev du tre sider - din rapport - om oss. Vi diskuterte som et mindre samordnet eu- organ hele natten. Din norske isolasjon, sa du. De indre grensene er overalt. Han er norsk og kan reise fritt, hun er ghanesisk med visumplikt. Hun gir ham et nytt blikk på landet han kommer fra, han forsøker å nærme seg det som er hennes. Skal hun få permanent oppholdstillatelse bør de gifte seg, men ordet "kone" er det ingen av dem som uttaler. Rune Berglund Steens første diktsamling er en fortelling om forelskelse, motsetninger, trefninger og avstand - der norsk lov trer inn i kjærlighetspakten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2009
ISBN 9788249506354
Innbinding Pocket
Tittel Pre-Schengensekvens. Ikke-kone-brevene
Bokgruppe 413
I salg 28.08.2009
Design Exil design
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Rune Berglund Steen

Rune Berglund Steen

Rune Berglund Steen (f. 1974) er fra Porsgrunn. Han har tidligere utgitt diktsamlingen Pre- Schengensekvens. Ikke-kone-brevene (2009) og romanene Geriljaliv (2011) og Mogador (2016)

Les mer