Oppfinnelsen av et begjær

Velg format

kr 319
ISBN
9788249506804
”Foruroligende og svært godt … en utsøkt, språklig presisjon”
CATHRINE KRØEGER, DAGBLADET
”Av og til kommer man over bøker med ideer og tankemønstre som nærmest uforvarende kan røre ved noe i leseren. Tron Jensens Oppfinnelsen av et begjær er av denne uvanlige type … her finnes et spenningsfelt mellom død og seksualitet som slår gnister”
TERJE STEMLAND, AFTENPOSTENE
”Raffinert om en sorgprosess utenom det vanlige … Det skyldes ikke minst at Tron Jensen suverent behersker balansegangen mellom det pinlige og det raffinerte … den er et elegant spill, og det faktum at Tron Jensen ganske nådeløst avslører Mannens til tider monomane fokus på parringsleken, og det faktum at hans elegante språk manøvrerer seg gjennom flaue farvann uten å havne i klisjeene og selv bli flaut, men tvert i mot hele tiden er skarpt og konsist, gjør disse 124 små sidene til en god investering”
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
Mor dør. Sønnen, en lektor ved navn Lars, får dødsbudskapet. I en sofa på jobben forsøker han å ta det inn over seg. Der får han selskap av en vakker, intetanende kvinne. I sofaen går det et støt av glede gjennom meg. Vellysten blokkerer for den sorgen jeg bør føle ved mors død. Det seksuelle begjæret ser ikke ut til å avta det minste. Det er ingen virvelvind av sorg jeg er slynget ut i, virkelig ikke. Jeg sitter og tar inn Suzannes skjønnhet. Hei på deg, sier hun. Straks forfølger han sin lyst i et erotisk prosjekt, mens hans kone, far og søster gjør seg klar til de høytidelige og sørgmodige ritualene.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2009
ISBN 9788249506804
Innbinding Innbundet
Tittel Oppfinnelsen av et begjær
Bokgruppe 411
I salg 14.08.2009
Emne Skjønnlitteratur Sorg Seksualitet Oslo Romaner
Tron Jensen

Tron Jensen

Tron Jensen (f. 1958) debuterte i 1990 med romanen Mannen som elsket chilenere. Med sine stramt komponerte romaner om middelaldrende menn som rives mellom det sublime og det banale, mellom skarp intellektualitet og plumpt begjær, viser Tron Jensen seg som en stadig mer særegen stilist.  Lundin er Tron Jensens syvende roman.

Les mer