Bla i boken

Om kunst

25 kunstnersamtaler

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249522996
"på sitt beste er Konow Lunds intervjuer nettopp et prov på at samtidskunsten lar seg gjøre til gjenstand for generøs formidling uten å fortrenges av floskler … en bok som står seg, både som en bro mellom spesialister og nysgjerrige, og som et utsnitt av norsk kunstnerisk virke noen tiår inn i det 21. århundret"
RAGNHILD AAMÅS, KUNSTKRITIKK.NO
"Lotte Konow Lunds samtaler med kunstnere er ikke bare møter med kunst, men med mennesker. Det er gode nyheter for vår forståelse av kunst … Konow Lund lar ‘kunsten’ sprike og flyte ut i menneskelig mangfoldighet. Gjennom boken demonstreres at dialogen både er en høyst fruktbar måte å ufarliggjøre den ‘vanskelige’ kunsten på og at den er uttrykk for et behov for å begripe hva det er vi mennesker holder på med på denne planeten – uansett om det dreier seg om ‘kunst’ eller ei … nettopp fordi disse samtalene faktisk er samtaler og ikke tilrettelagt for konsum av ferdigtygde meninger, men møter mellom reelle mennesker, får vi et innblikk som er både sjeldent og viktig"
KJETIL RØED, KUNSTAVISEN.NO
Kunstnere er førstehåndskilder til eget arbeid, likevel er det sjelden kunstnere slipper til med sine egne ord i offentligheten, og det finnes få samtaler kunstnere imellom i skriftlig form i den store strømmen av tekst som omgir billedkunsten. "Om kunst" består av 25 samtaler med billedkunstnere i intervjuform, hvorav 20 har vært publisert i kortere versjoner i Morgenbladet gjennom de siste fire årene. Lotte Konow Lund har gått tilbake og hentet frem igjen materiale fra de opprinnelige samtalene, skrevet om og bearbeidet tekstene for denne boken.

Hva er en kunstner? Hvordan preges kunsten av tiden den blir til i? Om kunst er et samtidsdokument, men boken gir også et innblikk i hvordan historiske og samfunnsmessige endringer virker i kunsten, som andre verdenskrig og ettervirkningene av den, likestilling og feminisme, globalisering, migrasjon og flukt, ytringsfrihet, kunstneres levevilkår, klasseproblematikk, postkolonialisme og den digitale revolusjonen.

Kunstnerne som intervjues i boken er: Siri Aurdal, Ahmed Umar, Hilmar Fredriksen, Marthe Ramm Fortun, Synnøve Persen, Per Inge Bjørlo, Jumana Manna, Bjarne Melgaard, Morten Krohg, Wencke Mühleisen, Esther Maria Bjørneboe, Elisabeth Mathisen, Tove Pedersen, Shwan Dler Qaradaki, Håkon Bleken, Hanne Tyrmi, Dag Erik Elgin, Vanessa Baird, Mette Mygland, Christian Messel, Elisabeth Haarr, Torbjørn Rødland, Sandra Mujinga, Tommy Olsson og Marianne Heske.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249522996
Innbinding Ebok
Tittel Om kunst
Bokgruppe 851
I salg 05.02.2021
Emne Faglitteratur Billedkunstnere
Lotte Konow Lund

Lotte Konow Lund

Lotte Konow Lund, født 1967 i Oslo, er en norsk billedkunstner som arbeider innenfor en rekke medier. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo og Chelsea College of Art and Design, London, og hun er representert i flere offentlige samlinger, som Nasjonalgalleriet og Museet for samtidskunst og innkjøpt av blant annet Bergen Kunstmuseum og Norsk Kulturråd. Hun er i dag professor ved KHIO, avdeling Kunst og Håndverk. Hennes første bok, Dagbøkene januar 2011–februar 2016, utkom i 2016.

Les mer