Om kunst

25 kunstnersamtaler

Velg format

Forventet i salg 27.01.2021
kr 379
ISBN
9788249521623

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249521623
Innbinding Innbundet
Tittel Om kunst
Bokgruppe 311
Emne Faglitteratur
"Kanskje skriver flere kunstnere av samme grunn som meg, for å lære mer om historien, verden og kunsten, og komme nærmere hva kunst kan være og hvor forskjellig den kan oppleves, og for å åpne kunst for mennesker som er interessert, men som ikke finner en vei inn i billedkunsten. Men også for at kunstnernes egne erfaringer og betraktninger ikke skal forsvinne, men få bli en del av historien vi skriver om kunsten. "

Kunstnere er førstehåndskilder til eget arbeid, likevel er det sjelden kunstnere slipper til med sine egne ord i offentligheten, og det finnes få samtaler kunstnere imellom i skriftlig form i den store strømmen av tekst som omgir billedkunsten. "Om kunst" består av 25 samtaler med billedkunstnere i intervjuform, hvorav de fleste har vært publisert i mindre formater i Morgenbladet gjennom de siste fire årene. Lotte Konow Lund har gått tilbake og hentet materiale fra de opprinnelige samtalene, skrevet om og bearbeidet tekstene for denne boken.

Hva er en kunstner? Hvordan preges kunsten av tiden den blir til i? "Om kunst" er et samtidsdokument, men boken gir også et innblikk i hvordan historiske og samfunnsmessige endringer virker i kunsten, som andre verdenskrig og ettervirkningene av den, likestilling og feminisme, globalisering, migrasjon og flukt, ytringsfrihet, kunstneres levevilkår, klasseproblematikk, postkolonialisme og den digitale revolusjonen.

Kunstnerne som intervjues i boken er: Siri Aurdal, Ahmed Umar, Hilmar Fredriksen, Marthe Ramm Fortun, Synnøve Persen, Per Inge Bjørlo, Jumana Manna, Bjarne Melgaard, Morten Krohg, Wencke Mühleisen, Esther Maria Bjørneboe, Elisabeth Mathisen, Tove Pedersen, Shwan Dler Qaradaki, Håkon Bleken, Hanne Tyrmi, Dag Erik Elgin, Vanessa Baird, Mette Mygland, Christian Messel, Elisabeth Haarr, Torbjørn Rødland, Sandra Mujinga, Tommy Olsson og Marianne Heske
Lotte Konow Lund

Lotte Konow Lund

Lotte Konow Lund, født 1967 i Oslo, er en norsk billedkunstner som arbeider innenfor en rekke medier. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo og Chelsea College of Art and Design, London, og hun er representert i flere offentlige samlinger, som Nasjonalgalleriet og Museet for samtidskunst og innkjøpt av blant annet Bergen Kunstmuseum og Norsk Kulturråd. Hun er i dag professor ved KHIO, avdeling Kunst og Håndverk. Hennes første bok, Dagbøkene januar 2011–februar 2016, utkom i 2016.

Les mer