Bla i boken

Nordens elefanter og andre bekjente

fortellinger

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249525935
"Fordi den viser hvordan en god idé kan forløses i tenksomme, underholdende og upretensiøse fortellinger"
KAJA SCHJERVEN MOLLERIN, KLASSEKAMPEN, ÅRETS BESTE BØKER 2022
"Skrevet med den glød og begeistring som sømmer seg en pasjonert dyrevenn … Nilsen skriver lett og inviterende og byr på seg selv og egne dyrehistorier … Det er en kritisk spørrende og reflektert forfatter som står fram i disse tretten fortellingene … De ubehagelige sidene ved dyrehold og innesperring av dyr i dyrehager er en rød tråd i flere av fortellingene … en mulighet til å belyse vårt motsetningsfylte forhold til dyr. Det har hun klart med å by på seg selv og egne dyr, i eksotisk selskap med dyr hun bare kan drømme om"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Elefanter har en sterk hukommelse og Nilsen likner dem der, med en trenet forfatterhukommelse som gir sansbart liv til barndommens følelser … Boka kan leses som et kampskrift for dyrenes rett til en egen plass på jorda. Den problematiserer, men omfavner samtidig vår hang til menneskeliggjøring av dyr"
ANDREAS WIESE, DAGBLADET
"Hvordan skrive om dyr, som ser verden fra et sted som er utilgjengelig for oss? Nilsens metode er en åpen, moralsk drevet nysgjerrighet … «Nordens elefanter og andre bekjente» er en bok skrevet med en insisterende innlevelse, med en inderlig søken mot liv hun bare et stykke på vei kan forstå, blottet for ironi, men ikke for humor. «Nordens elefanter og andre bekjente» er ikke en bok som moraliserer, men som likevel gjør noe: den framviser en moralsk følsomhet overfor andre vesener, og minner om relasjonene vi alltid er i, til dyrelivene som bevisst eller ubevisst former oss. Som en slags motgift mot livsleden"
MAJA NORDSTEIEN NIELSEN, KLASSEKAMPEN
En venns påstand om at alle mennesker liker å se ville dyr i fangenskap ble spiren til det som denne boka nå rommer; fortellinger om dyr. Tove Nilsen skriver om barndommens første møter med dyr, som kapusinerapen i naboblokka og skjæra hun temmet, om Nordens ark, en flytende dyrehage som hadde både tigre og samefolk i sin utstilling, og om hvordan Tove selv ble dyttet inn i fangenskap i spisskammerset til magre fru Mogens.

Tove Nilsen skriver fram forholdet mellom mennesket og dyr på utsøkt sanselig vis, hun forsker i den store gleden som oppstår i møte med dyr, med en underliggende fortvilelse over menneskets trang til å underlegge seg andre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525935
Innbinding Ebok
Tittel Nordens elefanter og andre bekjente
Bokgruppe 852
I salg 30.09.2022
Emne Zoologiske hager Noveller Dyrevern Skjønnlitteratur
Tove Nilsen

Tove Nilsen

Tove Nilsen (f. 1952) debuterte i 1974 med romanen Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken, og har siden skrevet en rekke bøker, blant annet Skyskraperengler (1982), Kvinner om natten (2001), Kreta-døgn (2003), Sommer 2005 (2006), Vingetyven (2008) og essaysamlingen Skrivefest (2005). For Øyets sult (1993) ble hun innstilt til Nordisk Råds litteraturpris, og for Nede i himmelen (2010) ble hun innstilt til  P2-lytternes romanpris, Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. Tove Nilsens forfatterskap er blitt hedret med Amalie Skram-prisen, Riksmålsprisen og Oktoberprisen. Bøkene hennes er oversatt til flere språk. 

 

Litterære priser:

Amalie Skram-prisen 2011

Oktoberprisen 1995

Riksmålsprisen 1993

Språklig samlings litteraturpris 1983

Les mer