Mot Å

roman

Velg format

kr 329
På lager
ISBN
9788249527281
"Ole Giævers debutroman levendegjør et menneske som er fullstendig fanget i seg selv … Med forflytningen i landskapet, beveger også sinnet seg. Det er dessuten noe filmatisk ved måten prosaisten Giæver diskré plasserer ut informasjon underveis … Med dialoger som kjennes naturlige, lykkes Giæver med å skildre bestemte sosiale mønstre"
MARIA OLERUD, MORGENBLADET
"Mot Å" handler om Emil, en ung mann som i det sosiale spillet overtenker alt og roter det til for seg selv. Etter kjærestens selvmordsforsøk blir Emil med på å flytte fra Oslo til Sortland, bort fra venner og studier og inn i svigerfamiliens klamme favntak. Et halvt år senere har ting falt på plass, det er sommer og alt ser lysere ut, til kjæresten en dag ikke kommer hjem fra en sykkeltur til Å i Lofoten. Alene på et fremmed sted, med mange ubesvarte spørsmål, må Emil finne en vei videre. Den går mot Å. Han sykler alene i et landskap som ikke er hans, i et håp om å finne noe hun kan ha lagt igjen, en beskjed eller en forklaring, og så går den langt tilbake i tid, til en hendelse i barndommen, der det hele begynte.

Ole Giæver skriver om tap og kjærlighet med en nerve vi kjenner fra hans kritikerroste filmer. En roman som veksler mellom det eksistensielle og det banale, det morsomme og kleine, med en evne til å portrettere menneskelig samspill med stor komikk og plutselig sårbarhet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249527281
Innbinding Ebok
Tittel Mot Å
Bokgruppe 852
I salg 13.09.2023
Emne Romaner Ekteskap og parforhold Sorg Sortland Skjønnlitteratur
Ole Giæver

Ole Giæver

Ole Giæver (f. 1977) er en norsk-samisk dramatiker og regissør. Han har laget en rekke kritikerroste filmer, som Mot naturen (2014), Fra balkongen (2017) og Ellos eatnu – La elva leve (2023). Mot Å er hans første roman.

Les mer

Nyheter

13.09.23 |Lansering av Ole Giævers "Mot Å" @Café Månefisken

Velkommen til lansering av Ole Giævers debutroman "Mot Å"!
Les mer