Bla i boken

Med stor og stum k

Velg format

kr 249
På lager
ISBN
9788249525904
"en bok verdt å få med seg … Stene-Johansen har debutert med en sjarmerende og innimellom også vakker diktsamling … diktene har en sterk vilje, og skrives ut ifra en opphøyd og ungdommelig forestilling om kjærligheten. I tillegg åpner formen for en suggererende rytme under lesningen, noe som enkelt lar leseren gli inn i det nostalgiske universet Stene-Johansen skriver fram … aksepterer man først det enkle og noe tilforlatelige språket, oppdager man at det ikke er langt mellom de lyriske toppene … en vakker og sår bok"
OSCAR GRIMSTAD, UNIVERSITAS
"Det er mye å si om Stene-Johansen språk og formbevissthet, for boka fremstår som gjennomtenkt og velkomponert … I det hele tatt serverer forfattertalentet Thomas Stene-Johansen en rekke gode formuleringer, og når fortelleren styrer barndommen inn i en uviss fremtid, skjer det med håpefull ambivalens som bygger opptakten til en moderat sirkelkomposisjon. Litterære institusjoner jobber målrettet for å få gutta til å lese bøker. «med stor og stum k» er ung litteratur som jeg tror mange vil like å lese og la seg berøre av, innbefattet avlagte mødre og fedre"
FREDDY FJELLHEIM, VÅRT LAND
man har ikke
man har
man har ikke igjen

alltid er det sånn
med alt
det er sånn alltid
med alle

og noe bare er
og noe bare er ikke
og noe bare er ikke mer
og sånn er det bare

Diktene i "med stor og stum k" handler om en nær venns død og et jegs sorgprosess og erindring som følge av dødsfallet. Tekstene kretser rundt barndommen og ungdomstiden til to gutter: jeg-ets og vennens delte stunder, deres vennskap og kjærlighet for hverandre. Det er et ungt og slentrende univers, som samtidig rommer en sår bearbeidelse av tap. "med stor og stum k" er et lyrisk verk med narrativt driv og raskt tempo, skrevet i et muntlig, rytmisk, stilsikkert og gripende språk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525904
Innbinding Ebok
Tittel Med stor og stum k
Bokgruppe 852
I salg 01.09.2022
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur Sorg Vennskap Døden Oppvekst
Thomas Stene-Johansen

Thomas Stene-Johansen

Thomas Stene-Johansen, født 1997, debuterer som forfatter med med stor og stum k.

Les mer

Nyheter

Thomas Stene-Johansen - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Thomas Stene-Johansen
Les mer