Marmorhunden

dikt i utvalg

Velg format

kr 339
ISBN
9788249506071
«Dikt som stinker og synger. Sigitas Parulskis’ dikt er både myte og avfortrylling, i et språk som forener det opphøyde med det hverdagslige … Parulskis forestillingsverden … er preget av denne usedvanlige kombinasjonen av brutalitet og ømhet, desillusjon og høystemt lengsel, skittenrealisme og mytiske tablåer»
KARI LØVAAS, MORGENBLADET
«Dikta til Sigitas Parulskis er råe og brutale på den eine sida, varme og ømme på den andre … attdiktinga er omsorgsfullt gjort … For når ein les Marmorhunden, vil ein fort leggje merke til klang og rytme, harmoni og disharmoni, velklang og bråe skift og omkastingar … Ei sterk røyst kan høyrast i desse dikta. Poeten har ambisjonar»
OLE KARLSEN, DAG OG TID

askeonsdag, jeg tapper sevje over svart brakkmark rulles halmen av en glassvind om jeg hadde hatt et hus skulle jeg satt fyr på det, og asken skulle jeg strø over håret ditt, du gamle sårede lønn begge er vi støv men jeg er det mest

Sigitas Parulskis er født i 1965 og bosatt i Vilnius. Han tilhører sin generasjons mest framtredende litauiske poeter og dramatikere. Marmorhunden omfatter dikt fra debuten i 1990 og fram til i dag. Parulskis deltar på Oslo poesifesvial i november 2008.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249506071
Innbinding Pocket
Tittel Marmorhunden
Bokgruppe 423
Oversetter Gunnar Wærness, Liana Ruokyte-Jonsson, Mikael Nydahl
I salg 19.12.2008
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur

Sigitas Parulskis

Sigitas Parulskis er født i 1965 og bosatt i Vilnius. Han tilhører sin generasjons mest framtredende litauiske poeter og dramatikere. Marmorhunden omfatter dikt fra debuten i 1990 og fram til i dag.

 

Utgitt på Oktober:

2008 Marmorhunden (Dikt)
Les mer