Marinas eik

dikt

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249513345
"Vi er inne i en ny gullalder for norsk poesi, hevdet kritikeren Hadle Oftedal Andersen i Klassekampen nylig. Sentralt i denne nye lyriske bølgen står Kjersti Bronken Senderud, samtidig som hun allerede har vært med en stund .... kanskje har hun aldri skrevet vakrere dikt enn nå ... en diktning med et veldig spenn og grensesprengende rom i seg. Marinas eik er ei diktsamling egnet til å vekke oppsikt; i all sin tilsynelatende tilbakeholdne stillferdighet kan det på det beste være noe nærmest svimlende i diktenes overskridende kraft, motsetningsfylte dynamikk og skjønnheten i bildene"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Senderuds dikt er prega av stor musikalitet ... Limet i denne poesien er det musikalske, og då sjølvsagt klangane og rytmen i språket ... Det er sorga og saknet i seg sjølv som stig fram av boksidene. Det er stundom ein bror og ei søster, stundom eit barn vi les om. Det er ofte snø i landskapet, og mørke - men eit mørke der -lyset «stråler» fram med si omskapingsmakt ... Det heilage er ein viktig del av omgjevnadene i desse dikta. Her er eit landskap i røyving, omskaping, med desse tunge elementa av lengt, sorg og død, men òg med vitale element som hestar som røyver seg, som vinden, som årstidene"
KNUT ØDEGÅRD, VÅRT LAND
"Det munnlege preget gjer dikta spesielle. Bokstavrim, rim og klang byggjer opp ein klår rytme. Best blir dikta kanskje når vi ikkje les dei stilt for oss sjølv, men heller seier dei høgt fram. Eg trur gjerne at det rytmiske, messande, syngande preget kan ha ein heilande funksjon i sorgarbeidet ... Kanskje er sorg det eldste sentrallyriske temaet i europeisk litteratur ... Kjersti Bronken Senderud gjev eit sterkt bidrag fordi ho tar tak i temaet på ein sjølvstendig måte; rett på, kompromisslaust og messande songbart"
TORE ELIAS HOEL, DAG OG TID
Med ømhet og klokskap skildrer Kjersti Bronken Senderud tap og sorg, slik det kan ramme den enkelte og oss alle. I disse diktene favnes mange forskjellige former for liv, og i det enkle, klare og sansenære finner hun spor av det hellige eller overskridende. Gjennom store og små sirkelbevegelser viser Senderud hvordan alle ting bærer i seg sin egen motsats, og hvordan foranderlighet er en av livets grunnbetingelser.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249513345
Innbinding Ebok
Tittel Marinas eik
Bokgruppe 852
I salg 09.08.2013
Design Exil Design
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud (f. 1971) er en av våre sentrale lyrikere, bosatt dels på Løten, dels i Oslo. Hun debuterte i 1997 med diktsamlingen Fremdeles. Siden har hun gjort seg bemerket med en rekke særpregede diktsamlinger, og romanene hennes, Huset (2007), Bo (2017) og Hotellet (2019), har fått svært god mottakelse. Dikt fra Himmelen er en samling (2009) og Forgjengeligheten (2011) er gjendiktet til svensk av Ann Jäderlund. I bøkene sine knytter Bronken Senderud det himmelhøye til det jordnære, det spirituelle og religiøse til det verdslige, urbane, kroppslige. Det handler om tilstedeværelse, om å lytte seg frem.

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Kjersti Bronken Senderud - Flere forfatterportretter

Les mer