Mamma vet ikke hva som er deilig

roman

Velg format

kr 299
ISBN
9788249507399
"Det er noe med denne boken som ikke slipper taket. Den unge jentas desperate søken etter nærhet er formidlet på en treffende måte. Språket er rensket for overflødige skildringer og kokt ned til stort sett dialog og direkte skildringer. Det gjør at bokens tematiske tyngde og størrelse er betydelig større en den faktiske fysiske størrelsen på 137 sider. Noe som kanskje er å foretrekke i disse mursteinsroman-tider. Åsheim får deg som leser til å sitte forskrekket over hvor destruktive familieforhold kan være sett fra en liten jentes perspektiv"
NORDIS TENNES, UNIVERSITAS
"presis, skarp barneobservasjon"
PETRA J. HELGESEN, BERGENS TIDENDE
"om fortelleropplegget framstår som velkjent, virker jeg-stemmen troverdig, formspråket godt gjennomført. De snap shot-aktige, fragmentariske scenene rommer en type hverdagsdramatikk som minner oss om kjernefamiliens små lykkestunder, indre spenninger, konflikter"
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Intens og oppmuntrende debut ... I rommet mellom barnets opplevelser og forklaringer, språket dette formidles med i teksten og en voksen lesers forventninger og tolkninger både av hverdagen og av språkets faste konvensjoner, skaper Åsheim spennende kontraster og tidvis smertefulle avgrunner ... Åsheim minner oss på at den virkelig intime kontakten mellom voksne og barn, som skaper trygghet og stabilitet for barnet, selvsagt ikke nødvendigvis skjer gjennom ordene"
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN
"Mamma vet ikke hva som er deilig gir et ubehag som du ikke så lett blir ferdig med ... Åsheim demonstrerer med overbevisning et skarpt blikk, en dyktighet når det gjelder å fange detaljene som skaper stemning og atmosfære"
METTE HOFSØDEGÅRD, AFTENPOSTEN
"Ina Åsheim har en helt spesiell evne til å sette seg inn i et barnesinn på og lese dette sinnets tanker ... Dette er en vakker bok ... Det er mulig det er Ina Åsheims bakgrunn som bildekunstner, som gir oss en bok full av bilder man kan synke inn i"
ODA AUNAN, VÅRT LAND
"Den knappe dialogen og de nakne, konkrete beskrivelsene av trivielle og hverdagslige hendelser formidler så mye mer enn de nevner. Det hele blir sett med et barns direkte og intuitive blikk og skildret med et barns nådeløse ærlighet, et barn som på barns vis oppfatter mer enn det forstår. "Jeg vil skape bilder inni folk, og utvide erfaringsfeltet vårt ved å si at akkurat på denne måten går det an å ha det, sånn går det an å føle," har forfatteren sagt i et intervju. Og det har hun lyktes med i denne spennende og lovende debutboken
JØRN ROEIM, DAGSAVISEN
Mamma vet ikke hva som er deilig er en roman sett gjennom et barns øyne. Barnet drives av lyst og nysgjerrighet og utfolder seg i trærne, i skogen, i huset. Intensiteten i leken kan plutselig gjøre den uhåndterbar, som når barnet graver ned hele nabojenta i sanden. Møtet mellom barnet og foreldrene avdekker ulike behov og situasjoner der utfallet ikke er gitt. Mamma kan være varm, men også brå og lukket. Pappa kan si ting som gjør at mamma løper ut av rommet. Barnet beskriver omgivelsene sine med et åpent blikk og stor sårbarhet. I leken og utforskningen åpenbarer barnets seksualitet seg. Ina Åsheims debut er en sterk episodisk roman om en familie på tre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2010
ISBN 9788249507399
Innbinding Innbundet
Tittel Mamma vet ikke hva som er deilig
Bokgruppe 411
I salg 16.04.2010
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Familie Barn Romaner
Ina Åsheim

Ina Åsheim

Ina Åsheim er født i 1975. Hun er billedkunstner. Mamma vet ikke hva som er deilig er hennes første bok.

Les mer