Inn i ansiktet

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249510986
"Hval fortsetter sin kritiske studie av stemme- og kjønnsrepresentasjon i dette mangslungne Dreyer-inspirerte essayet om white trash of Orleans"
SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN Årets bøker 2012
"Hval slipper stemmen inn i litteraturen i en rik og sprikende bok med mange lag av lyd og stillhet ... Hval veksler uanstrengt mellom ulike stilarter. Inn i ansiktet er en kollasj av essay, lyrikk og prosa, uten noen klar overordnet narrativ struktur. Hval går i dialog med sitt eget kunstnerskap gjennom å kommentere, sitere og assosiere ... en artist med et stort ønske om å kommunisere ... Inn i ansiktet ivaretar særpreget og bekrefter Jenny Hval som en viktig stemme også i litteraturen."
RUNE F. HJEMÅS, ADRESSEAVISEN
"Med sine poetiske, essayistiske elementer kan Inn i ansiktet sies å være en uforutsigbar roman. Historien er underordnet fortellerens assosiasjonsrekker, så ikke forvent en page turner. Forvent heller å bli ført inn i en aktuell samfunnskunstners lydlandskap, forvent en melodiøs tekst av en ambisiøs forfatter. Og - hvis jeg får bestemme - forvent å høre mer fra Jenny Hval"
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD
"Hval er noe av det nærmeste jeg har kommet en samtidig renessansekvinne. Aktivistisk, nesten, i måten hun utvider min forståelseshorisont. Eksemplene er flest i bokens essayistiske partier. Her er referansene subtile og derfor enerverende retoriske, nesten utenfor leserens oppdagelses- eller fatteevne: Simone de Beauvoir figurerer rett under tekstens hud ... Hval går tett på, men ser også stort på sitt tema. Det er et fint lerret hun spenner opp"
METTE KARLSVIK, DAGSAVISEN
"Inn i ansiktet har blitt en poetisk og personlig meditasjon over kvinneportrettet som form ... Med utgangspunkt i Falconettis ikoniske portrett av Jeanne d'Arc og videre gjennom en assosiativ YouTube-surfing, beveger teksten seg lett og ledig mellom en rekke kommenterende motiver ... Det er velkomment med differensierte fremstillinger av vokalisten, utover de mytomane rockestjerneklisjeene ... Jeg tenker at Sjangerløs burde bli en egen sjanger, for innenfor denne sjangeren har Jenny Hval skrevet en veldig god bok.
TORE STAVLUND, KLASSEKAMPEN
"Plateartisten og lydkunstneren Jenny Hval lykkes med det meste i romanen Inn i ansiktet ... Noen ganger møter en romaner som skaper en følelse av å ta en med inn i ganske så ukjente boklandskaper. Jenny Hvals Inn i ansiktet er ei slik bok ... Det handler om å gripe stemmer i ord, om å bevege seg mellom tekst, musikk og bilder i en rytme som er like fengende som sugende."
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Sterkt og sanseleg, assosiativt og påtrengande ... Forfattaren er konfronterande, analyserande, og som musikar har ho ein sans for rytme i språket som imponerer ... For ein 70-åring som har lese mange, skuleflinke debutbøker, førde i pennen av unge lovande med forfattarutdanning, er det forfriskande å fordjupe seg i ein forfattar – ekstremt bevisst at ho er kvinne – som ikkje gjer alt «etter boka», som vågar å skrive like mykje med hjarta som med intellektet, som nådelaust brukar seg sjølv – også ... alt i alt er dette ein sprudlande, tankevekkande tekst om å vere kvinne – i dag og på 1400-talet
BJARNE TVEITEN, FÆDRELANDSVENNEN
Inn i ansiktet skriver seg inn i historien om en ung kvinne som hørte Guds stemme i sin egen kropp. Den synger etter, lever seg inn i og skjærer seg gjennom ansiktet til Renée Falconetti, hun som spilte Jeanne d'Arc i Carl Theodor Dreyers film La passion de Jeanne d'Arc (1928). Det handler om stemmen - om hva den betyr, og hva den er uttrykk for når den stemmen som høres i rommet ikke ligner på den stemmen du kjenner som din egen. Og det handler om bildemediets ondskap: night vision-bilder av en naken Paris Hilton, bilder av den vettskremte Nancy i Nightmare on Elm Street. Assosiativt og kritisk undersøker Jenny Hval hva en stemme kan være som ikke et bilde kan være - eller kanskje, hvem en stemme kan være. Og hva kan stemmen som høres gjøre med den som skriver? Høsten 2011 spilte Jenny Hval to stumfilmkonserter med sin egen musikk til La passion de Jeanne d'Arc. Inn i ansiktet er en fortsettelse av dette arbeidet. Lydinstallasjonen Innocence is kinky (2012), bestilt av Henie Onstad Kunstsenter, er basert på noe av det samme materialet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510986
Innbinding Ebok
Tittel Inn i ansiktet
Bokgruppe 852
I salg 15.10.2012
Emne Skjønnlitteratur Romaner Kvinner
Jenny Hval

Jenny Hval

Jenny Hval (f. 1980) er plateartist, lydkunstner, forfatter og skribent. Hun har utgitt to album under aliaset Rockettothesky, og hennes tredje album, Viscera, utkom i 2011 under hennes eget navn. Hun debuterte som forfatter med romanen Perlebryggeriet (2009), og sammen med Inger Bråtveit lagde hun forestillingen Kvit søppel i 2011. I 2012 utkom essayboken Inn i ansiktet. Å hate Guder hennes andre roman og tredje bok.

Les mer