Ingen vet hvem jeg er

Velg format

kr 149
ISBN
9788249505616
”Olin låner sin engasjerte stemme til dem som sjelden blir hørt. … Den skrivende Olin er den samme som dokumentaristen Olin: Hun tar utgangspunkt i det nære … Hver tekst fokuserer på enkeltskjebner, formidlet med empati og varme … Olin beveger seg bak fasadene og beskriver det sårbare mennesket, og hun gjør det beundringsverdig blottet for ironi og kynisme … omsorgsfulle og velskrevne tekster”
KJERSTI VIK, BERGENS TIDENDE
”Den er rystende og hjerteskjærende lesning, som kaller både på tårene og raseriet – og noen ganger smilet”
LARS ROGER FURNES, SUNNMØRSPOSTEN
”En av vår tids viktigste stemmer skriver befriende vakkert og viktig om det vi ikke skal vende ryggen til. Først: Dette er kanskje den viktigste og samtidig fineste samlingen korte tekster vi kan lese på lenge, lenge. Tekstene … understreker hennes språklige tyngde – fortellingen … Olin har sagt hun går i sort som Johnny Cash så lenge verden er fylt av lidelse og urettferdighet. Det trenger hun nødvendigvis ikke gjøre, så lenge hun skriver sort på hvitt så oppriktig, inderlig og umiddelbart om det som berører oss alle sammen”
MARI NYMOEN, ADRESSEAVISEN
”Margareth Olin nekter å la seg snakke til fornuft. Det skal vi være veldig glade for”
MIE HIDLE, STAVANGER AFTENBLAD
”Filmskaper Margreth Olin kan skrive. Hun er så god til å skrive at hun burde gjort det hele tiden, tenker man”
SIGRI SANDBERG M., NY TID
”Vårt tids Bjørneboe … Overbevisende historier om menneskefiendtlig politikk … Som Jens Bjørneboe bekjemper hun urett i norsk fengselsvesen og skolevesen. Som Bjørneboe våger hun å etterlyse noe så umoderne som anstendighet. Og som Bjørneboe er hun ikke for bedrevitersk til å stille basale spørsmål. Siste setning i boka er: ”Hvorfor vet vi ikke hva et menneske er?” Bjørneboe. Det finnes verre folk å bli sammenlignet med”
STIAN BROMARK, DAGBLADET
Boka inneholder en samling tekster som handler om at Norge kanskje ikke er verdens beste land å bo i for alle. Forfatteren skriver om aktuelle problemstillinger i dagens Norge, blant annet om norsk asylpolitikks brudd med Barnekonvensjonen, om hvilke historier gatejentene i Oslo bærer med seg, og om politikkens konsekvenser. Tekstene er hentet fra forfatterens lørdagsspalte i Dagbladet i perioden 2005-2007.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249505616
Innbinding Pocket
Tittel Ingen vet hvem jeg er
Bokgruppe 501
I salg 17.01.2008
Design Egil Haraldsen
Emne Faglitteratur Norge 2000-2009 Samfunnsanalyse Sosiale problemer Essay
Margreth Olin

Margreth Olin

Margreth Olin (f. 1970) er norsk filmskaper. Hun debuterte med dokumentarfilmen I kjærleikens hus i 1994, og har siden blant annet stått bak de prisbelønte filmene Kroppen min, Dei mjuke hendene og Ungdommens råskap, og nettstedet nestekjaerlighet.no. Olin har vunnet flere priser for sitt engasjement: Aamot-statuetten 2003 (norsk films ærespris), Ole Vig-prisen 2003, Jonasprisen 2005, Kirkens Bymisjons Brosteinspris 2006. Dokumentarfilmene har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser. bl.a to Amandapriser for Dei mjuke hendene og Kroppen minUngdommens råskap ble nominert til European Film Award for beste dokumentarfilm. Engelen er Olins første spillefilm.

 

Utgitt på Oktober:

2008 Ingen vet hvem jeg er (Essay)
Les mer

Andre i samme serie

  1. Kjøpt og underbetalt
    kr 149
    Utsolgt