I årene som fulgte

roman

Velg format

kr 349
ISBN
9788249508662
“ I årene som fulgte er en sterk og spennende, intelligent og interessant roman. Den er litt Saabye Christensensk i sine Oslo-beskrivelser, og i lettheten den relativt tunge historien blir fortalt gjennom. Men Borg står også godt på egne bein. Den fundamentale livskrisen Torfinn går gjennom, eller rett og slett lever, blir stødig fortalt, av en fortellerstemme som vedvarer, selv etter lesningen er slutt. En moden og interessant debut”
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN
“En gjennomført debutroman … Borg har en særegen, gammelmodig stil. Fortellerstemmen inkluderer et «oss» og «vi», og stiller stadig spørsmål, som: «Tør vi anta at de hadde kommet seg over sjokket?» En sans for det solstadsk underspilte, og lange, ofte småmorsomme setninger, preger boka. Stilen er gjennomført og speiler Torfinns livsoppfatning, der alt synes like viktig, eller snarere, uviktig”
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
"Tittelen I årene som fulgte viser seg […] å være tom; det var i realiteten ingenting som fulgte. Borgs følsomme skildring av dette og den konstante fornemmelsen av fravær som virker gjennom hele fortellingen, er fabelaktig. Viktigst er det kanskje likevel at boken er skrevet med en sympati for alt menneskelig og en overbærenhet med all verdens svakhet og skavanker, et overskudd og en holdning som Arne Borg ikke synes å dele med så mange andre mannlige debutanter for tiden”
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Boka handler om Torfinn Sars sitt på en måte begivenhetsløse liv, skildret slik at det skaper en stille rystelse i leseren"
VIGDIS HJORTH, DAGBLADET Årets beste julegaver 2011
Torfinn Sars vokser opp hos sin mor i en kjellerleilighet på Bestum i Oslo. Moren tilhører 68-generasjonen, og arbeider som sminkør ved Oslo Nye Teater. Når hun er på jobb er Torfinn plassert hos mormoren i Skovveien. Spriket mellom borgerligheten hos mormoren og verdioppløsningen hjemme hos moren er slående for Torfinn, og kommer til å sette preg på hans oppvekst. En dag får Torfinn et brev fra sin far, fotograf Fredrik Løwe i København. Møtet med faren er av stor betydning for tenåringen, men de opprettholder ikke kontakten, og litt etter litt blekner bildet av denne i Torfinns øyne fantastiske mannen. Og så går årene; Torfinns venner og bekjente får seg utdannelse, jobb og familie, mens Torfinn selv unnlater å drive det til noe. Til slutt sitter han bare igjen med en vag, men prekær opplevelse av at selve livet har sviktet. For det som i de famlende åttiårene fortonet seg som en løfterik begynnelse, skal etter hvert vise seg å være alt han har hatt. Dette er en roman som føyer sammen et ganske udramatisk forløp med en sterk og vedvarende fornemmelse av fravær. Arne Borg skriver med et eksistensielt alvor kombinert med en særegen humor og en distinkt, litterær følsomhet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2011
ISBN 9788249508662
Innbinding Innbundet
Tittel I årene som fulgte
Bokgruppe 411
I salg 22.08.2011
Design Exil Design
Emne Ensomhet Skjønnlitteratur Familie Romaner Barndom
Arne Borg

Arne Borg

Arne Borg (f. 1971) debuterte i 2011 med romanen I årene som fulgte. Nyheter ved midnatt er hans tredje roman.

Les mer