Forgjengeligheten

dikt

Velg format

kr 249
ISBN
9788249508754
"Dette er en forfatter som tenker lyd når teksten skrives. Hvordan teksten ser ut som typografi og hvordan den lyder, er to ulike ting, og Senderud holder kontrollen i begge former, i tillegg til å fremføre dem live.Her blir den skrevne teksten og fremføringen to litterære praksiser, som åpner for poetisk forståelse."
LISE GUNDERSEN, KLASSEKAMPEN
“Det første diktet er overveldende, overlesset av motiver. Det er kråker, hvitrimede jorder, tåke, ei flue, landskap, søvn, liv, død, jord og ord, hud og hender. Men bestemmer man seg som leser for å gå med på verkets premisser, er det utrolig hva Senderuds språk kan sette leseren inn i … Gjennom stadige gjentakelser og utvidelser av det samme motivlandskapet løftes enkeltdiktene, de utfyller hverandre og utgjør en organisk helhet: forgjengeligheten … [ Forgjengeligheten] roper ikke, men det er umulig ikke å høre den. En utfordrende samling som er vel verdt arbeidet det er å lese den”
MARTE INGEBRIGTSEN, UNDER DUSKEN
"I samlingen Forgjengeligheten har Kjersti Bronken Senderud utgitt noen av sine vakreste dikt noensinne ... en serie vakre og lavmælte dikt, fylt av ømhet, nærhet og varsomhet i tilnærmingen. Et av dem handler til og med om å være hjemme i Løten, om å fiske gjedde og sitte på domuskaféen. For det hverdagslig nære og konkrete er stadig i dialog med det som løfter, med det hellige, utvidende, grensesprengende. Kjersti Bronken Senderud har for lengst etablert seg som en av landets fremste lyrikere. Med sin nye samling framstår hun sterkere enn noen gang"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Dette utstrakte spekteret frå meining på eine sida til lyd på den andre, har mykje å gjera med Kjersti Bronken Senderuds nyaste diktsamling, Forgjengeligheten - og med forfattarskapen hennar i det heile. Boka kan lesast som ei språkleg rørsle ut av det som er forgjengeleg - oss, kvardagen vår, kommunikasjon - og opp mot det som ikkje er det ... med inkluderinga av ein CD har ein dessutan funne ein måte å tydelegare kommunisera det lydlege aspektet på. Resultatet, og då særleg CD-en, er faktisk temmeleg forbløffande"
HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
"Det er et uhyre interessant prosjekt Bronken Senderud har begitt seg ut på. I mange fine sekvenser billedliggjør hun det mer åpnede jegets nyvunne erfaringer: at alt henger sammen med alt. Og at jegets tradisjonelle selvforståelse dermed krakelerer"
ARNE HUGO STØLAN, VG
I denne store, dypt bevegende samlingen løper skimrende strenger mellom det himmelhøye og det jordnære, mellom spirituelle, religiøse erfaringer og verdslige, urbane, kroppslige. Kjersti Bronken Senderud griper hjemløsheten, i vid forstand - fra det å være papirløs i Norge eller å bo på gata i Delhi, til en eksistensiell, altomfattende hjemløshet. Jeg-et i disse diktene kan være ingensteder like mye som det kan være i alt, og slik utvides hjemløsheten til noe som gjelder oss alle. Boken utgis med en cd der forfatteren leser fra samlingen, i en komposisjon basert på lydopptak gjort i hellige rom gjennom flere år, i kirker i Venezia, i SacréCoeur, Den blå moské i Istanbul, Løten kirke i Hedmark, i flere buddhistiske klostre og templer i India, Sikkim og Bhutan, og i tillegg på profane steder som bylandskap og trafikkmaskiner hvor det faktisk bor folk. Cd-en er produsert av Mats Ivar Takle i samarbeid med Kjersti Bronken Senderud.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2011
ISBN 9788249508754
Innbinding Pocket
Tittel Forgjengeligheten
Bokgruppe 423
I salg 09.09.2011
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud (f. 1971) er en av våre sentrale lyrikere, bosatt dels på Løten, dels i Oslo. Hun debuterte i 1997 med diktsamlingen Fremdeles. Siden har hun gjort seg bemerket med en rekke særpregede diktsamlinger, og romanene hennes, Huset (2007), Bo (2017) og Hotellet (2019), har fått svært god mottakelse. Dikt fra Himmelen er en samling (2009) og Forgjengeligheten (2011) er gjendiktet til svensk av Ann Jäderlund. I bøkene sine knytter Bronken Senderud det himmelhøye til det jordnære, det spirituelle og religiøse til det verdslige, urbane, kroppslige. Det handler om tilstedeværelse, om å lytte seg frem.

 

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Kjersti Bronken Senderud - Flere forfatterportretter

Les mer