Fall- og lytteøvelser

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249515325
"Sterke dikt om mennesker som faller … Noe av det fine i denne diktsamlingen er hvordan Bronken Senderud balanserer fallet mot noe som bærer og holder … Jeg tenkte på Rainer Maria Rilkes høstdikt da jeg leste disse diktene … Der tradisjonelle dikt vugger oss i trygge verseformer, lar Bronken Senderud oss falle ved å legge inn brudd, pauser og forskyvninger på uvante steder … Med Fall- og lytteøvelser har hun skrevet en av sine sterkeste diktsamlinger"
MARIT GRØTTA, NRK P2
"en tankevekkende og vakker diktsamling som utforsker hva det vil si å være menneske, samt forholdet mellom menneskelig eksistens og natur ... Samlingen i seg selv blir et slags mikrokosmos, og både språkmessig og typografisk får leseren et inntrykk av bevegelse. I flere av diktene bruker forfatteren store mellomrom i setningene, mens andre av diktene nærmest løser seg opp fra diktstammen og glir utover papiret. Dette kan leses som en uttrykk for naturens og menneskets kontinuerlige vekst og oppløsning, samtidig som bruddene skaper en tydelig, nesten meditativ rytme"
KRISTIAN WIKBORG WIESE, DAGSAVISEN
"For hver diktsamling rydder Kjersti Bronken Senderud seg stadig tydeligere plass i eliten av norske lyrikere. I de senere diktsamlingene sine har hun beveget seg mot stadig rikere og mer sammensatte strukturer. Etter tidlig i forfatterskapet å ha utprøvd flere ulike posisjoner, har hun funnet fram til sin egen helt særpregede form, som hun stadig utvikler videre. Årets bok er hennes åttende, og det er for lengst blitt klart at dette framstår som et sentralt forfatterskap i samtidslyrikken ... en diktning som kretser rundt nødvendigheten av å våge å utsette seg for forandring og forvandling. Det handler om å erkjenne at alt er i bevegelse, men samtidig at alt henger sammen, at alt er deler av samme helhet"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Poesien hennes er fundert i en ekstrem følsomhet overfor tildragelser i omgivelsene (dugg i gresset, en haltende hund), og kroppen som en upålitelig avgrensning for identitet ... der den blå boken ligger på skrivebordet er det lovord som dristig, vakker og bevegende som vil ned på tastaturet for å beskrive den. Og som litterær behandling av menneskets sårbarhet i lys av klimakrisen er Fall- og lytteøvelser sjeldent vellykket"
ANE NYDAL, MORGENBLADET
I Kjersti Bronken Senderuds poetiske univers finnes en dyp respekt og ømhet for alle livets former. I diktsamlingen "Fall- og lytteøvelser" undersøker hun ulike former for grensetilstander. Diktene har en overskridende og grensesprengende kraft der formspråket og livsholdningen skaper en særegen form for skjønnhet og innsikt. Diktene berører livets grunnleggende prinsipper, der det lille påvirker det store og det store det lille, og alt står i en gjensidig avhengighet til hverandre. Det handler om balanse og tap av balanse, og hvordan man må tørre å miste noe for at noe annet skal kunne komme til syne.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249515325
Innbinding Ebok
Tittel Fall- og lytteøvelser
Bokgruppe 852
I salg 09.01.2015
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk
Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud

Kjersti Bronken Senderud (f. 1971) er en av våre sentrale lyrikere, bosatt dels på Løten, dels i Oslo. Hun debuterte i 1997 med diktsamlingen Fremdeles. Siden har hun gjort seg bemerket med en rekke særpregede diktsamlinger, og romanene hennes, Huset (2007), Bo (2017) og Hotellet (2019), har fått svært god mottakelse. Dikt fra Himmelen er en samling (2009) og Forgjengeligheten (2011) er gjendiktet til svensk av Ann Jäderlund. I bøkene sine knytter Bronken Senderud det himmelhøye til det jordnære, det spirituelle og religiøse til det verdslige, urbane, kroppslige. Det handler om tilstedeværelse, om å lytte seg frem.

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Kjersti Bronken Senderud - Flere forfatterportretter

Les mer