Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig

tekster og tegninger

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249514533
"En fantastisk liten bok"
KOMMUNALARBETAREN (Sverige)
"Hiorthøys debut er klart underholdende … Jeg håper Hiorthøy […] gir seg inn på å skrive hele romaner i samme stil. Jeg ville stått først i køen"
JOHANNA HILLGREN, HALLANDS NYHETER (Sverige)
"det er fint mulig å lese et stykke av gangen, låne bort boken og få den tilbake med kaffeflekker på, fortsette igjen og fundere på om det finnes noe, som henger sammen. Men nesten hele tiden går det fint å le, nyte, da og da småflire"
BO BJELVEHAMMAR, TRELLEBORGS ALLEHANDA (Sverige)
"Man blir en anelse urolig for forfatteren/illustratøren, vil gi ham en klem slik at han ikke tar livet av seg, om det er så grådassete verden tar seg ut i hans øyne. Men her finnes det faktisk humor også, om enn ganske svart"
MALIN SUND, LÄNSTIDNINGEN SÖDERTÄLJE (Sverige)
"Si hei til Hiorthøy … Multikunstnere skal man passe seg for. Renessansemennesker som hevder seg, snubler av gårde og gjør noe banebrytende. Selvfølgelig er det misunnelse. Selvfølgelig sier vi at det bare er flaks. Og håper at den ubrutte kjeden av briljante ideer og suksesser skal briste og falle til jorden i småbiter ... Nå har Kim Hiorthøy blitt forfatter. Boken er en miniatyrroman som sier mye på minst mulig plass"
VESTERMANNALANDS LÄNS TIDNING (Sverige)
"Naivismen har definitivt blitt voksen"
ANE FARSETHÅS, NRK P2
"Skeiv humor … En lakonisk, underfundig humor ligger på lur overalt … Slik kan man også, med få ord, få sagt noe om våre livsbetingelser i dagens urbane samfunn"
ØYSTEIN ROTTEM, DAGBLADET
"formidler god humor og en hel del lett surrealistisk faenskap … Dette kan kanskje kalles kjærlighet … For en som har fulgt Kim Hiorthøy med interesse siden hans merksnodige og naivistiske illustrasjoner begynte å dukke opp i ulike trykksaker i Trondheimsområdet, er det en glede å melde at denne lille boken fungerer nettopp så godt som den gjør. Den er til overmål utrustet med et omslag i noe som ligner på en velbrukt strietapet, og mangler fullstendig sidetall"
BERNT MØLVIK, MORGENBLADET
"Små perler til glede for lesaren. Kim Hiorthøy har skjønt kva kunsten i litteraturen er for noko … Han rører ved det skjøre og ordlause utan å røpe kva det kan vere for noko … melankolien og lengten etter det uoppnåelege, gir substans og form til desse tekstane langt ut over det som står der"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"Glad og god … De ultrakorte tekstene er herlig treffsikre i sin skildring av håpefulle drømmer, uklare forventninger og ikke altfor sviende nederlag"
HAMAR ARBEIDERBLAD
"Tekstene er både underfundige, morsomme og ironiske … Kim Hiorthøy skriver ofte morsomt og surrealistisk … Tegningene utstråler en melankoli og passer godt i hop med tekstene … Støtt står de i sitt eget småpussige univers"
TRULS HORVEI, HAUGESUNDS AVIS
Kim Hiorthøy debuterte som forfatter med en samling korttekster, skrevet med overskudd, listighet og vinnende humor. Mens tekstene beskriver mennesker som ofte mislykkes med stor bravur, viser tegningene en rekke rom og landskap nesten uten mennesker.

"En morgen våknet jeg og forsto at jeg ville løpe. Men etter å ha kledd på meg og kikket rundt i huset en stund, oppdaget jeg at jeg ikke hadde lyst likevel. Jeg satte meg på en stol og kikket ut i luften og ventet på at noe skulle skje. Etter en stund begynte jeg å gråte. Langsomt ble alt vanskelig."

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249514533
Innbinding Ebok
Tittel Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig
Bokgruppe 852
Illustratør Kim Hiorthøy
I salg 07.08.2015
Emne Prosastykker Skjønnlitteratur
Kim Hiorthøy

Kim Hiorthøy

Kim Hiorthøy, født 1973, er utdannet billedkunstner og har lang fartstid som grafisk designer og illustratør, men har også arbeidet med musikk, koreografi og film. Han debuterte i 2002 med boken Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig, som siden har kommet i en rekke nye opplag og er elsket av mange. I likhet med den første boken er også Knivtid utstyrt med Hiorthøys egne illustrasjoner.

Les mer