Doris

en sjøroman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249520091
"Tina Åmodt skriv med innsikt og innleving om pubertet ... Her leverer Tina Åmodt eit truverdig portrett av ei ung jente i ei brytingstid der alt er nytt og spennande ... Doris er den tredje boka frå Tina Åmodt, og igjen skriv ho med autoritet, kunnskap og psykologisk teft"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"Med begavet presisjon beskriver Åmodt hvordan Doris' liv styres av et utenforblikk ... Åmodt viser hvordan et menneske i så katastrofal stor grad bedriver tilpasning og beherskelse. Parallelt med et desperat ønske om frihet, selvstendighet og å bare bli elsket som man er ... Med Doris tar Åmodt steget inn i en svært så maskulin klubb: sjøromanforfatterne. Det står det respekt av. Å skrive en sjøroman med en 14 år gammel jente i sentrum er i seg selv et subversivt og spennende prosjekt"
HANNE KRISTIN WOLDEN, KLASSEKAMPEN
"Unevrotisk, språklig presist og poetisk portrett av en tenåringsjente ... Moden oppvekstskildring er en vanskelig sjanger i vår tid, faren for å skli ned i «ungdomslitteratur» overhengende. Tina Åmodt (f. 1985, deb. 2010) klarer brasene ved hjelp av fortellerholdningen og språket, som er usedvanlig presist og samtidig poetisk ... et sjøfriskt, sjarmfullt og unevrotisk portrett av en tenåringsjente: hennes voksenhet, naivitet, selvbevissthet, usikkerhet, kynisme, lojalitet, selvsentrerthet og innlevelsesevne"
EIRIK LODÉN, STAVANGER AFTENBLAD
"At en forfatter velger å både vise oss det som skjer samtidig som hun forteller om det kunne blitt for mye, men det er med dette grepet at boka handler om noe mer enn en kjip båttur. Fra begynnelse til slutt er teksten en fryd å lese, med noen setninger og avsnitt som er så flotte at jeg bare får lyst til å flytte inn i dem"
MARIA ÅROLILJA RØ, ADRESSAVISA (Kåret av kritikerne til en av årets 10 beste bøker i 2018
«Doris er ingen kvinne. Den absurde tanken på at noen en gang skal omtale henne som dame, kan få henne til å bryte ut i høy, hånlig latter. Doris vet hva hun er. Folk må ikke tro at hun ikke skjønner at de betrakter henne, her hun står og ruver midt i glaningen på yachtens tak, stygg og deilig, det avhenger av hvem som ser.»

Den 14-årige Doris og hennes far Roy Arne Holmås er på ferie et sted langs Norges vestkyst i en yacht på over femti fot, også den kalt Doris. Doris og faren har latt moren Bella og resten av reisefølget sitt i stikken og seiler tilsynelatende planløst rundt på havet. Tenåringen Doris bærer med seg motvilje og ambivalens på reisen, både mot foreldrene og mot livet på sjøen, mens hun jakter på mobildekning og drømmer om gjensynet med sin tretten år eldre flamme, Jimmy. Hvilke planer har egentlig den uforutsigbare faren hennes? Hvor skal de? Og hvor lenge har han tenkt at de skal være på reise?

«Doris» er en skarp skildring av tenåringslivet og et far-datter-forhold i ubalanse, på samme tid humoristisk og sår. Det er en varm og nådeløs beretning om å være under kontinuerlig oppsyn og om til stadighet å ha et blikk utenfra på seg selv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2018
ISBN 9788249520091
Innbinding Ebok
Tittel Doris
Bokgruppe 852
I salg 19.10.2018
Emne Sjøreiser Skjønnlitteratur Romaner Ungdom Foreldre
Tina Åmodt

Tina Åmodt

Tina Åmodt er født i 1985 på Askøy og bosatt i Oslo. Hun debuterte som forfatter i 2010 med Anleggsprosa, som ble mottatt med stor begeistring. Åmodts første roman, Det blir aldri lyst her, kom i 2014, og året etter mottok hun Stig Sæterbakkens minnepris. Hun gjendiktet Athena Farrokhzads Hvitverk til norsk i 2016, og i 2018 utkom Doris. En sjøroman. Tina Åmodt ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend i 2019. Den andre moren er Åmodts fjerde bok.

Flere forfatterportretter

 

Litterære priser

Stig Sæterbakkens minnepris 2015

Bokhandelens forfatterstipend 2019

 

Av Tina Åmodt:

2023 Den andre moren. Roman
2018 Doris. En sjøroman. Roman
2016 Hvitverk av Athena Farrokhzad. Gjendiktning
2014 Det blir aldri lyst her. Roman
2010 Anleggsprosa. Kortprosa
Les mer

Nyheter

Tina Åmodt - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Tina Åmodt
Les mer

24.11.23 | Lansering av Tina Åmodts Den andre moren @Juret

Velkommen til sleppfest for Tina Åmodts roman DEN ANDRE MOREN
Les mer