Det lille vi vet om Sib

prosa

Velg format

kr 329
På lager
ISBN
9788249526369
"Torvund debuterer med en omfangsrik, stilsikker samling kortprosa … Boka er mer vidtfavnende enn tittelen røper. Den fortjener å leses nøye, for Torvund behersker poesiens mulighet til utvidelse og sammentrekning, ekspansjon og kontraksjon … Dolkhalens historie og bevegelse utgjør en interessant renning i veven av tekster og bilder som utgjør «Det lille vi vet om Sib». Dolkhalen tilfører dype lag av naturhistorie i en bok som stadig vender tilbake til refleksjon over sporene av tid … Å speile seg i andre kunstneres verk har mange forfattere forsøkt. Få debutanter oppnår å forme noe så helstøpt som «Det lille vi vet om Sib»"
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN
"Ekspanderande poetisk blikk. Debutant med mogen og rik poetisk prosa … Det trivielle og daglegdagse vert heile tida stilt ovanfor alvoret som sjukdomshistoria ber på. Eit handlingsreferat blir fattig i høve til dei sterke bileta og den fine veven av poetiske motiv prosaboka inneheld … Det nærsynte søkjelyset på «det lille» er kopla opp mot dei største spørsmåla, døden og kjær- og nærleiken. Ingenting er for lite for det oppmerksame, sanselege blikket … Dette er lag på lag-tekstar, skrive av ein debutant som let språk og språkbileta tenkje og som skapar språk med ei murrande kraft"
SINDRE EKRHEIM, STAVANGER AFTENBLAD
"Helene Torvunds vidunderlige debutbok er en kjærlighetserklæring til naturen – og et gåtefullt forsøk på å bli en varig del av den … Her blir vi innviet i lysende beskrivelser av naturens små og store fenomener, av dyr og planter, landskaper og himmellegemer … «Det lille vi vet om Sib» [må] være en av årets sterkeste debuter. Med sitt varsomme, ømme og dypt sanselige blikk, klarer Torvund å gjengi, på særpreget vis, et av litteraturhistoriens eldste temaer: sorgen ved livets flyktighet"
MATHIAS BASMA MOEN, UNIVERSITAS
"Det lille vi vet om Sib" er en samling poetiske prosatekster som i et konsentrert og stilsikkert språk utforsker sammenhengene mellom kropp og sansning, tid og sted, liv og død.

Jeget i tekstene befinner seg i et nytt landskap. Hun har nylig fått jobb som vert på et bygdemuseum til minne om den lokale tekstilkunstneren Sib. Gjennom den underlige forbindelsen som oppstår mellom jeget og den avdøde kunstneren, nærmer hun seg erfaringer som ikke alltid kan rommes i det felles språket vi har tilgjengelig.

"Det lille vi vet om Sib" er en bok om sykdom og kroppens sårbarhet, om å lære å sanse på nytt, og om å finne en plass blant de levende.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526369
Innbinding Innbundet
Tittel Det lille vi vet om Sib
Bokgruppe 410
I salg 29.03.2023
Emne Skjønnlitteratur Sorg Sykdommer Ensomhet Prosastykker
Helene Torvund

Helene Torvund

Helene Torvund (f. 1987) har en bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap samt utdannelse fra Forfatterskolen i København. 

Flere forfatterportretter

 

Utgitt på Oktober

2023 Det lille vi vet om Sib
Les mer

Nyheter

Helene Torvund - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Helene Torvund
Les mer